Le Monde: Πλήρης μεταστροφή του Σαρκοζί για την Ελλάδα

«Η θέση του Νικολά Σαρκοζί για την ελληνική κρίση συνεχώς εξελίσσεται» σχολιάζει με ειρωνικό ύφος τη θέση του τέως προέδρου της Γαλλίας και νυν ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς για την ελληνική κρίση, η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η γαλλική εφημερίδα μάλιστα επισημαίνει πως τις τελευταίες ώρες ο κ. Σαρκοζί έχει κάνει πλήρης μεταστροφή στο θέμα αυτό.

«Πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου , ο Σαρκοζί ήταν κατηγορηματικός επισημαίνοντας ότι η ελληνική κρίση είναι μία τραγωδία κι ότι από μόνη της η ελληνική ηγεσία θέτει την χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ», αναφέρει η εφημερίδα της Γαλλίας και προσθέτει: «Τις τελευταίες ώρες όμως έχουμε μία αναδίπλωση του τέως προέδρου της Γαλλίας».

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο “TF1” , ο Σαρκοζί εξέφρασε την υποστήριξή του για την αναζήτηση μιας συμφωνίας με την Αθήνα που θα επιτρέψει την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων. Ο Σαρκοζί πρόσθεσε ότι οι όροι της συμφωνίας δεν θα πρέπει να απειλούν την αξιοπιστία των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης.

«Στις 2 Ιουλίου, ο Νικολά Σαρκοζί,  ακολουθώντας σκληρή γραμμή για την Ελλάδα, είχε δηλώσει στην γαλλική εφημερίδα “Le Monde” πως η ελληνική κυβέρνηση ανέστειλε στην πραγματικότητα από μόνη της την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ, Ο ίδιος είχε επισημάνει ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση της ελληνικής κρίσης δεν πρέπει να είναι προτεραιότητα. Αυτό που θα πρέπει να δει κανείς είναι πως θα προστατευτεί η Ευρωζώνη  από την ελληνική καταστροφή».

 

Διαβάστε επίσης:

Tageszeitung: Οι όροι της Γερμανίας θυμίζουν… πόλεμο

FAZ: Την Κυριακή θα αποφασιστεί ο χαρακτήρας της ευρωπαϊκής κοινότητας

DW: Οι κόκκινες γραμμές του Βερολίνου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ