Γκάμπριελ: Η Ελλάδα απειλείται τώρα με πτώχευση – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλάδα απειλείται τώρα με πτώχευση, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα, όλες οι χώρες της ΕΕ πρέπει τώρα να προετοιμαστούν για να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια” είπε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Γκάμπριελ τόνισε ότι “εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη πρέπει να υποβάλει προτάσεις που υπερβαίνουν εκείνες που είχαν παρουσιαστεί μέχρι τώρα” και πρόσθεσε: “Το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος είναι η απόρριψη των κανόνων της νομισματικής ένωσης”.

 

“Είναι πικρό οτι διέκοψε τις συζητήσεις η ελληνική κυβέρνηση εκείνη ακριβώς τη στιγμή που άλλαζε την πολτική της η Ευρώπη, που υπήρχε διάθεση για πρωτοβουλίες, για να κάνουμε κάτι διαφορετικό” σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγελάριος της Γερμανίας. Υπογράμμισε ακόμη οτι “πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι νσ συνεχίσουμε τις διαπραγματέυσεις, μέσα σε ενα πλάισιο που θα αποδέχεται τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές συζήτησης.” 

 

Δείτε εδώ ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του :

 

Διαβάστε επίσης

Zάιμπερτ: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διαβουλεύσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ντάισελμπλουμ: Το δημοψήφισμα δεν μας φέρνει πιο κοντά σε λύση 

Ο Ραχόι συγκάλεσε την εκτελεστική επιτροπή Οικονομικών για το ελληνικό “όχι”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ