La Tribune: Γιατί ο Τσίπρας παραμένει συνεπής στις θέσεις του

Με τίτλο « Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει συνεπής στις θέσεις του» η γαλλική εφημερίδα La Tribune στηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην απόφαση του για το δημοψήφισμα και την πολιτική του απέναντι στους πιστωτές.

“Παρά τις φήμες, ο Αλέξης Τσίπρας κρατά καλά”, αναφέρει η εφημερίδα. “Η συμπεριφορά του καθοδηγείται από τις δεσμεύσεις του προς το λαό και τη λογική της μείζονος αλλαγής στην Ευρώπη. Παρά τις τρελές φήμες που έχουν εξαπλωθεί όλη τη χθεσινή ημέρα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στην ομιλία του προς το έθνος ότι διατήρησε το δημοψήφισμα της Κυριακής και συνεχίζει να αγωνίζεται ζητώντας να ψηφίσει “όχι”. Στα μάτια του εξωτερικού παρατηρητή, η συμπεριφορά των ελληνικών αρχών μπορεί να εκπλήξει. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας κρατά το δημοψήφισμα”.

“Για να συλλάβουμε αυτές τις κινήσεις, πρέπει να πάμε πίσω”, συνεχίζει το δημοσίευμα.

“Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μείνει στη ζώνη του ευρώ και τον τερματισμό στην “υποδούλωση του χρέους» για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο του οικονομολόγου Κώστα Λαπαβίτσα. Εάν η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση, τότε θα πρέπει να ανανεώσει την εντολή της μέσω ενός δημοψηφίσματος. “Η λαϊκή ψήφος είναι ισχυρότερη από τη βούληση της οποιασδήποτε κυβέρνησης. ” Αυτή είναι η λογική αυτού του δημοψηφίσματος”.

Και γι ‘αυτό ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν μπορούσε να εκπληρώσει την εντολή του στις 25 Ιανουαρίου, ζήτησε την απόρριψη της αιτήσεως των πιστωτών. Αλλά αυτό είναι και ο λόγος που θα διατηρήσει τις διαπραγματεύσεις και δεν μπορεί να αποκλείσει την κλήση για να ψηφίσουν «ναι» σε μια αποδεκτή συμφωνία μέχρι την Κυριακή. Αλλά ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε να συνθηκολογήσει. Ο ίδιος δεν μπορούσε να δεχθεί ένα νέο γύρο λιτότητας αν δεν συνοδευόταν από μια αναδιάρθρωση της μεγάλης κλίμακας του χρέους”, αναφέρει ακόμα μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες

ΗΠΑ: Προς το συμφέρον όλων η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη

Ποια μηνύματα στέλνει η Λαγκάρντ στην Αθήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ