Sueddeutsche: Από τη Μέρκελ λείπει κάθε αίσθηση κατανόησης για τους Έλληνες

«Η 30η Ιουνίου του 2015 είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη στιγμή της Άνγκελα Μέρκελ στη δεκάχρονη θητεία της σε επίπεδο δημοσιονομικής πολιτικής», διαπιστώνει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, με τίτλο «Γιατί η Μέκρελ αποτυγχάνει με την πολιτική της» και εξηγεί:

«Η καγκελάριος δεν έλαβε υπόψη της τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού προβλήματος. Σε κλειστό κύκλο ήταν σε θέση να εξηγήσει ποιες ήταν αυτές οι ιδιαιτερότητες και το ότι δεν μπορούσε να υπάρχει σύγκριση με άλλες χώρες όπως την Πορτογαλία ή την Ισπανία. Αλλά δεν ακολούθησαν πράξεις, η Μέρκελ δεν θέλησε να προσαρμόσει τη σωστή κατά βάση φιλοσοφία της σε αυτές τις ιδιαιτερότητες. Ναι μεν ήταν γενναιόδωρη στην παροχή τεχνικής βοήθειας, αλλά δεν επέδειξε θάρρος στο να καταστρώσει ένα πρόγραμμα κρατικής αναδιάρθρωσης (σ.σ. της Ελλάδας), όπως και να οργανώσει μια μεγάλη διάσκεψη διαχείριση του χρέους. Και κατά την ίδια έννοια που για την ίδια της χώρα δεν διαθέτει την αίσθηση των συμβολισμών, της λείπει απέναντι στους Έλληνες κάθε αίσθηση κατανόησης για τη σημασία των χειρονομιών, κάθε γενναιοδωρία και συμπόνια», σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου.

Και η γερμανική εφημερίδα καταλήγει: «Η καγκελάριος θα πρέπει να ελπίζει ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα πιο έξυπνα από ό,τι οι πολιτικοί της. Όμως ακόμη κι αν αυτό συμβεί, η πολιτική της δεν θα γίνει ένα αφήγημα επιτυχίας, εάν η ίδια δεν επιδείξει ευλυγισία και αφοσίωση σε αυτό που ζητούν οι Έλληνες δικαίως εδώ και πέντε χρόνια».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Oι ΗΠΑ να ενισχύσουν την Ελλάδα αυτή την κρίσιμη στιγμή – ΒΙΝΤΕΟ

Reuters: Δύσκολο να αποδεχθούν οι δανειστές τη νέα πρόταση Τσίρπα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ