“Μάχη” Σαρκοζί-Ολάντ

Το προβάδισμα του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί έναντι του σοσιαλιστή αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να μειώνεται στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο γύρο εξακολουθεί να είναι δεύτερος, σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν λίγες ημέρες πριν από την πρώτη τους αναμέτρηση, στις 22 Απριλίου.

Η διαφορά μεταξύ του Σαρκοζί και του Ολάντ μειώθηκε στη μισή ποσοστιαία μονάδα από δύο που ήταν πριν μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos Logica. Έτσι, ο γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται να κερδίζει το 29% των ψήφων και ο Ολάντ το 28,5%.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει τον σοσιαλιστή υποψήφιο να διατηρεί προβάδισμα 10 μονάδων στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, με 55% έναντι 45% που συγκεντρώνει ο Σαρκοζί.

Δημοσκόπηση του Ifop Fiducial εμφανίζει τον Σαρκοζί να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με 28,5% έναντι 27% που συγκεντρώνει ο Ολάντ, ποσοστό που δεν παρουσιάζει αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Όμως το προβάδισμα του σοσιαλιστή υποψηφίου μειώθηκε στον δεύτερο γύρο στις έξι μονάδες διαφορά από τον Σαρκοζί (53%), ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν οκτώ μονάδες.

Μια τρίτη δημοσκόπηση του Harris Interactive εμφανίζει τον Σαρκοζί να προηγείται με μία μονάδα στον πρώτο γύρο με 28%, καταγράφοντας πτώση τριών μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στον δεύτερο γύρο ο Σαρκοζί παραμένει δεύτερος με 47% έναντι 53% ο Ολάντ.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ