Die Welt: Ο Τσίπρας έχει εκτεθεί ως δειλός

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την απόφαση διενέργειας δημοψηφίσματος εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα, Die Welt.

Σε άρθρο που δημοσιεύει και τιτλοφορείται «Πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκτεθεί, ως δειλός» και σημειώνει ότι «σπρώχνει με το δημοψήφισμα στον λαό του μια ευθύνη που θα έπρεπε να αναλάβει ο ίδιος».

Παράλληλα, το άρθρο γνώμης, επισημαίνει ότι είναι «ανήκουστο» γεγονός το δημοψήφισμα, ενώ τονίζει ότι «γίνεται για ένα σχέδιο συμφωνίας επί του οποίου ο Πρωθυπουργός τοποθετείται αρνητικά.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός φτάνει με αυτή την ανακοίνωσή του σε ένα νέο κατώτερο σημείο της “κλίμακας Τσίπρα”, η οποία είναι ανοιχτή προς τα κάτω», σημειώνει χαρακτηριστικά η Die Welt.

Παρακάτω, παραδέχεται ότι «ένα δημοψήφισμα είναι σωστό και ότι το ζήτημα του υπό ποιους όρους η Ελλάδα θα συνεννοηθεί με την τρόικα των δανειστών είναι αποφασιστικό για το μέλλον της Ελλάδας και αξίζει ένα δημοψήφισμα».

«Ο Τσίπρας, αν ήταν υπεύθυνος, θα μπορούσε να είχε κάνει δύο πράγματα: τη στιγμή κατά την οποία διαπίστωσε ότι η όποια συμφωνία με την τρόικα θα έμενε πολύ πίσω από τις προεκλογικές του υποσχέσεις, θα μπορούσε να έχει προκηρύξει εκλογές. Θα μπορούσε ακόμη να είχε συμφωνήσει έναν συμβιβασμό με την τρόικα και ενδεχομένως να τιμωρηθεί για αυτό στις επόμενες εκλογές ή σε ένα δημοψήφισμα ειδικά για αυτόν τον σκοπό».

Διάβαστε επίσης:

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα – ΒΙΝΤΕΟ

Τι λένε τα διεθνή μέσα για το δημοψήφισμα – ΦΩΤΟ

Συνάντηση Δραγασάκη – Τσακαλώτου με τον Ντράγκι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ