Γαλλία – Συναγερμός για τον τζιχαντιστή – “Χτενίζουν” την περιοχή

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί όλη η περιφέρεια Ροδανού-Άλπεων (Rhone-Alpes) στη νοτιοανατολική Γαλλία, μετά την επίθεση στο εργοστάσιο της εταιρείας Air-Products στην περιοχή Σεν Κεντέν-Φαλαβιέ, λίγο έξω από την πόλη της Λιόν.

Ήδη, στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Γαλλίας ενώ ελικόπτερα «χτενίζουν» το χώρο από αέρος για τον εντοπισμό και ενός δεύτερου δράστη.

Όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα Le Dauphine, μονάδα ειδικών κρίσεων έχει ενεργοποιηθεί στο νοσοκομείο Μπουργκόν-Ζαλέ για να προσφέρει υποστήριξη στους τραυματίες αλλά και σε όσους ήταν μάρτυρες στην επίθεση.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της κοινότητας, στην περιοχή λειτουργούν κανονικά τα σχολεία καθώς δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος για τους μαθητές.

Πηγή της υπηρεσιών Εσωτερικής Ασφάλειας διέρρευσε ότι υπήρχαν πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες για ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Το κεφάλι του άνδρα που δολοφονήθηκε βρέθηκε σε έναν φράκτη και πάνω του υπήρχαν γραμμένες αραβικές λέξεις. Μέχρι στιγμής, το θύμα δεν έχει αναγνωριστεί.

Διαβάστε επίσης:

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία – Τζιχαντιστής αποκεφάλισε άνδρα – ΤΩΡΑ

Ήταν υπό παρακολούθηση ο δράστης της Λιόν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ