Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Ευρώπη πρέπει να αποφύγει τη διάσπαση

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ κάλεσε την Ευρώπη να φροντίσει να αποφύγει τη διάσπαση, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Βερολίνο όπου ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ δήλωσε ότι “η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τη Μεγάλη Βρετανία”.

Κατά την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψής της στη Γερμανία, η βασίλισσα, είπε ότι εκείνη και ο κ. Γκάουκ είχαν δει την Ευρώπη “στα χειρότερα και στα καλύτερά της” κατά τη διάρκεια της ζωής τους, προσθέτοντας ότι “πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να διατηρήσουμε τα πλεονεκτήματα του μεταπολεμικού κόσμου”.

Στη πέμπτη επίσκεψή της στη Γερμανία, όπου αυτή και ο πρίγκιπας Φίλιππος, θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή, η Ελισάβετ είπε, “ξέρουμε ότι η διάσπαση στην Ευρώπη είναι επικίνδυνη και ότι χρειάζεται να φροντίσουμε να την αποφύγουμε και στα δυτικά και στα ανατολικά της ηπείρου μας. Αυτό αποτελεί μια κοινή προσπάθεια”.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες σήμερα, ήταν επίσης παρόντες στο δείπνο στην επίσημη κατοικία του Γκάους, το Schloss Bellevue. Ο Γκάουκ είχε δηλώσει νωρίτερα πώς η Γερμανία θα υποστηρίξει τον διάλογο της Βρετανίας για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ “διότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τμήμα της Ευρώπης”.

Χθες το πρωί, αφού η Ελισάβετ διέπλευσε με ένα πλεούμενο τον ποταμό Σπρέε έχοντας στο πλευρό της τον πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, έγινε δεκτή από την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε την Μέρκελ – ΒΙΝΤΕΟ

Στις 5 Ιουλίου τα πριγκιπικά βαφτίσια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ