Telegraph: Τα 10 highlights της… άγνωστης Πελοποννήσου

Τη λίστα με τα 10 highlights της… άγνωστης  Πελοποννήσου,  αναφέρει ο Βρετανός ρεπόρτερ, Χάρυ Μουντ σε δημοσίευμα της Telegraph.

Ειδικότερα, η πλήρης λίστα με τα 10 highlights της άγνωστης  Πελοποννήσου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η εξής:

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Ολυμπία. Πρόκειται για την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία περιλαμβάνει αρχαίες αθλητικές εγκαταστάσεις, (όπως το στάδιο και το γυμνάσιο), αλλά διαθέτει και αρχαίους ναούς. Ο  Ναός του Δία,  είναι ο  μεγαλύτερος, ο οποίος χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. και κάποτε στέγαζε  το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, (ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου).  Μάλιστα, τον 5ο αιώνα μ.Χ., ο ναός  αυτός μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου καταστράφηκε στη φωτιά.

Την δεύτερη θέση κατέχει η θρυλική πατρίδα του Αγαμέμνονα, Μυκήνες. Μάλιστα το  1876, ο γερμανός αρχαιολόγος  Χέινριχ  Σλήμαν,  ισχυρίστηκε ότι βρήκε εδώ  τη χρυσή νεκρική μάσκα του Έλληνα αρχηγού του Τρωικού Πολέμου.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Σπάρτη και ο Μυστράς. Το μεγάλο θέατρο της αρχαίας Σπάρτης, που βρίσκεται κοντά στη σύγχρονη πόλη, είναι κατασκευασμένο στην πλαγιά ενός λόφου και προσφέρει στον επισκέπτη εντυπωσιακή θέα προς τον Ταΰγετο και τη μεσαιωνική πόλη του Μυστρά…

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Eκστρατεία κατά των εξώσεων από τη Διεθνή Αμνηστία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ