Sueddeutsche: Τώρα ο Τσίπρας πρέπει να δράσει

Η Frankfurter Allgemeine χαρακτηρίζει τη χθεσινή σύνοδο έναν «δύσκολο τοκετό», ενώ η Sueddeutsche Zeitung υπογραμμίζει ότι «Τώρα ο Τσίπρας πρέπει να δράσει».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι χώρες της ΕΕ λαμβάνουν υπόψη τους σοβαρά την Αθήνα, όπως έδειξε η χθεσινή έκτακτη σύνοδος. Όμως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει τώρα επιτέλους να υιοθετήσει μέτρα περιορισμού των δαπανών, μόνο έτσι θα μπορέσει να αποφύγει αυτό που κανείς δεν θέλει, σημειώνει η Sueddeutsche Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η χθεσινή σύνοδος αποτέλεσε επιτυχία τουλάχιστον για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μετά την εκλογή του ζητούσε από τους Ευρωπαίους εταίρους του να συζητήσουν σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο το ζήτημα της κρίσης χρέους της Αθήνας. Ο Τσίπρας ήθελε να συνομιλήσει, ήθελε να τον ακούσουν. Και αυτό ακριβώς πέτυχε χθες το βράδυ, συνεχίζει η εφημερίδα.

Όμως σημειώνει η Sueddeutsche Zeitung, η Αθήνα πρέπει να κερδίσει και πάλι τη χαμένη της αξιοπιστία. Και αυτό θα γίνει μόνο όταν η ελληνική κυβέρνηση υιοθετήσει επιτέλους μέτρα περιορισμού των δαπανών.

Τώρα, εξηγεί η γερμανική εφημερίδα, «εναπόκειται στους πιστωτές της Ελλάδας να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό με τον οποίο και οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να ζήσουν, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Διότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της πρέπει να δείξουν στους Ευρωπαίους πολίτες ότι έκαναν μέχρι τελευταία στιγμή τα πάντα, αλλά πραγματικά τα πάντα, ώστε να καταλήξουν στον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό. Μόνο έτσι τα κοινοβούλια στην Αθήνα, το Ελσίνκι, το Βερολίνο και οπουδήποτε αλλού θα δεχθούν αυτόν τον συμβιβασμό».

Διαβάστε επίσης:

Bild: Προσοχή! Ίσως είναι όλα μία μπλόφα…

Ο Λαπαβίτσας στην Zeit: Οι δανειστές απαιτούν πλήρη παράδοση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ