Αντιδράσεις σε Γαλλία και Ιταλία μετά τις δηλώσεις Σαρκοζί για τη μετανάστευση

Σφοδρές αντιδράσεις πυροδότησε σε Γαλλία και Ιταλία ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος συνέκρινε την εισροή των μεταναστών στην Ευρώπη με μία τεράστια διαρροή νερού.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του προκατόχου του, ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τον Σαρκοζί να επιδείξει «σοβαρότητα» και «αυτοέλεγχο» στις δημόσιες τοποθετήσεις του σχετικά με τη μετανάστευση.

«Όταν πρόκειται για ανθρώπους, για ανθρώπινα όντα, όταν υπάρχουν τόσο σοβαρά θέματα, πιστεύω – κι αυτό ισχύει για όλους- ότι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε και να αναφερόμαστε σε εκείνους με σοβαρότητα και επομένως με αυτοέλεγχο» απάντησε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

«Η πολιτική ζωή αξίζει περισσότερα από αυτές τις φράσεις που στιγματίζουν και δεν ανταποκρίνονται στις περιστάσεις» επισήμανε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Επικρίσεις υπήρξαν και εκτός Γαλλίας με τον υφυπουργό αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Ιταλίας Σάντρο Γκότζι να λέει: «Κρίμα που ήταν εκείνος που προκάλεσε τη διαρροή κάνοντας τον πόλεμο στη Λιβύη χωρίς να γνωρίζει τι να κάνει μετά τον πόλεμο. Και το αστείο του είναι ακόμα πιο κακόγουστο όταν σκεφτόμαστε την τραγωδία χιλιάδων ανθρώπων που έχουν πνιγεί στα νερά της Μεσογείου» έγραψε ο Γκότζι στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Σαρκοζί: Ο Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων

Ο Σαρκοζί άλλαξε το όνομα του κόμματός του

Αβραμόπουλος: Να στέλνονται στις πατρίδες τους οι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ