Μέρκελ: Εφικτή η συμφωνία αν το θέλουν οι Έλληνες πολιτικοί

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος», επανέλαβε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την ομιλία της στην Bundestag, αναφερόμενη στην Ελλάδα.

«Και αν υπάρχει η θέληση από την πλευρά των Ελλήνων πολιτικών, είναι ακόμα και τώρα εφικτό να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους θεσμούς», πρόσθεσε.

Η Καγκελάριος έκανε αναφορά και στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία «όρισε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο», ενώ έκανε έκκληση να τηρηθούν στο ακέραιο οι οικονομικές υποχρεώσεις της Αθήνας προς τους δανειστές.

Ανέφερε ότι δεν θέλει να παρέμβει στη συζήτηση των ΥΠΟΙΚ σήμερα στο Eurogroup, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι δίδονται «χρήματα μόνο αντί μεταρρυθμίσεων» και «αλληλεγγύη έναντι ανάληψης των ευθυνών» από πλευράς της Ελλάδας, θέλοντας να ορίσει τις γραμμές «πάνω στις οποίες λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας».

Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι το δεύτερο πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι οι υπόλοιπες χώρες του Νότου που τέθηκαν υπό επιτήρηση, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία κ.α. «τα έχουν καταφέρει, ακόμα κι αν ο δρόμος δεν ήταν εύκολος» σημειώνοντας ότι «και η Κύπρος βρίσκεται σε καλό δρόμο». «Η Ελλάδα έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια ένα άνευ προηγουμένου παράδειγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» η οποία φυσικά δόθηκε «με αντάλλαγμα μέτρα και μεταρρυθμίσεις» σημείωσε.

Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι επιθυμία της εξακολουθεί να είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι η Γερμανία εργαζόταν και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ανταποκρίτρια της Realnews στο Βερολίνο, Φαίη Καραβίτη, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8, για την ομιλία της Άνγκελα Μέρκελ στην Bundestag.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ