Συμβουλή προς τον Βαρουφάκη: Δίνε λιγότερες συνεντεύξεις – ΒΙΝΤΕΟ

«Η συμβουλή μου για τον κ. Βαρουφάκη θα ήταν – δεν θέλω βεβαίως να προσβάλλω κανέναν – ίσως να δίνει λιγότερες συνεντεύξεις και να κάθεται περισσότερο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» σχολίασε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και τόνισε πως: «Ουδείς στην Γερμανία που βρίσκεται σε υπεύθυνη θέση θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Γνωρίζουμε ότι αυτό όχι μόνον θα κόστιζε ακριβά αλλά και ότι θα έφερνε την Ευρώπη σε άλλη υλική κατάσταση, από σταθερή σε ρευστή».

Σε ότι αφορά τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε: «Θα πρέπει να το θέλουν και οι δύο. Δεν γίνεται να κάνουμε απλά αυτό που θα ήθελε η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό που βιώνουμε τώρα είναι μια τραγωδία. Η Ευρώπη και η Γερμανία είναι έτοιμες να φέρουν στην Ελλάδα διψήφια ποσά δισ. ως πακέτα βοήθειας, αλλά αυτό που βεβαίως δεν θέλουμε, να μην εκπληρώνει η ελληνική κυβέρνηση τις δικές της υποχρεώσεις, αλλά να τις μεταφέρει στους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Αυτό δεν γίνεται. Και όχι μόνον τελειώνει ο χρόνος, αλλά πιστεύω ότι σε πολλά μέρη της Ευρώπης εξαντλείται και η υπομονή. Αυτό, πιστεύω, είναι το μεγάλο πρόβλημα. Κάποιο “θεωρητικοί των παιγνίων” στην ελληνική κυβέρνηση κάθονται και πιστεύουν ότι ο φόβος στην Ευρώπη για μια έξοδο της Ελλάδας θα είναι τόσο μεγάλος, ώστε θα συμφωνήσουμε σε όλα. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Ούτε η Γερμανία, ούτε η Ευρώπη θα δεχτούν τον εκβιασμό».

«Το θέμα ουσιαστικά είναι αν οι Έλληνες είναι έτοιμοι να αποδεχτούν τα δικά τους μέτρα που πρέπει να κάνουν. Διάβασα π.χ. ότι δεν θέλουν να κάνουν περικοπές στις συντάξεις, μπορώ να το καταλάβω και γι αυτό υπάρχει η πρόταση να περικόψουν τις στρατιωτικές δαπάνες. Αυτή είναι μια έξυπνη πρόταση, αλλά πρέπει και να το κάνουν» είπε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και συνέχισε: «Μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε κάτι που να είναι πραγματικά έγκυρο και το θέμα είναι ότι πρέπει να προσέξουμε, να μη γίνουμε γελοίοι λέγοντας συνεχώς: “Αυτή είναι η τελευταία διαπραγμάτευση” και να συνεχίζεται αυτή η άθλια κατάσταση. Θα ήταν καλό να έρχονταν τώρα αποτελέσματα. Αλλά αυτό δεν γίνεται, χωρίς να είναι η ελληνική κυβέρνηση έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορούμε στην Γερμανία να εγγυηθούμε για υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις αυτής της κυβέρνησης. Αυτό δεν γίνεται».

 

Δείτε το βίντεο του Mega:

 

Διαβάστε επίσης:

Σουλτς: Είπα στον Τσίπρα πρόσεξε τα… Ωσαννά – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ζιν για την Ελλάδα: Δραχμή και… μακριά από το ευρώ

Σταματήστε να παίζετε με τη φωτιά του Grexit δηλώνει ο καγκελάριος της Αυστρίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ