Καμπανάκι από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τον Έμπολα

Ένα χρόνο και πλέον μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Γουινέα και στη Σιέρα Λεόνε, ο υγειονομικός τομέας και οι αρχές επαναλαμβάνουν τα σφάλματα του παρελθόντος, προειδοποίησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Ντακάρ η Τζοάν Λίου, πρόεδρος της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η οποία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες αντιμετώπισής της.

Αντιμέτωπος με την αναζωπύρωση της επιδημίας ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Έρνεστ Μπάι Κορόμα αποφάσισε να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στους τομείς όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα, στις επαρχίες Κάμπια και Πορτ Λόκο και τον υποχρεωτικό περιορισμό των κατοίκων στα σπίτια τους για 21 ημέρες, τη μέγιστη περίοδο επώασης του ιού, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Αυτό το οποίο μας ανησυχεί σήμερα είναι ότι έχουμε ακόμη περίπου τριάντα κρούσματα στην περιοχή, ότι υπάρχουν εννέα νομαρχίες που αντιμετωπίζουν κρούσματα και ότι κρούσματα συνεχίζουν να εξαπλώνονται σε νέους νομούς”, δήλωσε η Λίου στο περιθώριο μιας εκδήλωσης για την επιδημία στη Σενεγάλη, αναφερόμενη στη Γουινέα και στη Σιέρα Λεόνε.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε στις δύο χώρες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

“Διαπράττονται ακόμη τα ίδια λάθη όπως και στο παρελθόν, ιδίως σε ότι αφορά τη μετάβαση σε κοινότητες με κιτ ατομικής προστασίας, ασθενοφόρα, και ιδίως σε κοινότητες που ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί για τον Έμπολα” και τους τρόπους που εξαπλώνεται, συνέχισε η πρόεδρος των MSF.

 

Διαβάστε επίσης

Ερευνητές ανακάλυψαν την αχίλλειο πτέρνα του ιού Έμπολα

Εικόνες – σοκ: Τα ορφανά του Έμπολα – ΦΩΤΟ

Τέλος ο εφιάλτης του Έμπολα στη Λιβερία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ