L’ Express: Γιατρεύονται οι πληγές του “μαύρου” στην ΕΡΤ

H επιστροφή του ιστορικού συμβόλου του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της ΕΡΤ στις οθόνες επουλώνει την πληγή από τη βίαιη εξαφάνισή του σήματος πριν από δύο χρόνια, γράφει η L’ Express.

Η γαλλική εφημερίδα τονίζει ότι η πραγματική δουλειά για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών μόλις ξεκίνησε.

Η L’ Express γράφει συγκεκριμένα: Η επανεμφάνιση του λογότυπου της ΕΡΤ στις τηλεοπτικές οθόνες, προκάλεσε θετικά αλλά και ειρωνικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. Η επανεκκίνηση αυτή έγινε εν μέσω κριτικής από μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θέλει να ξαναχτίσει μια κρατική τηλεόραση, αλλά και από πρώην εργαζομένους που τον επέκριναν για την επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη, αναφέρει.

Επιπλέον, υπάρχει ένταση ανάμεσα στους εργαζομένους της ΝΕΡΙΤ και της ΕΡΤ. Με πολύ λιγότερο προσωπικό, η ΝΕΡΙΤ δεν παρήγαγε πρωτότυπο υλικό και δεν είχε ανοίξει όλα τα κανάλια που είχε ανακοινώσει. Η ΕΡΤ θέλει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα αντάξιο μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να αποκαταστήσει την κατάσταση της ιδιωτικής τηλεόρασης όπου επικρατεί μια σύγχυση λόγω των συγκρουόμενων συμφερόντων με τους ισχυρούς ιδιοκτήτες τους που συχνά έχουν συμβάσεις με το κράτος.

Πηγή: ert.gr

 

Δείτε επίσης:

Όταν η Realnews αποκάλυπτε το “λουκέτο στην ΕΡΤ”

France24: Το είπε και το έκανε ο Τσίπρας με την ΕΡΤ

Βαρουφάκης: Σε καμία περίπτωση νέο μνημόνιο- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ