Τρεις πυροσβέστες αγνοούνται από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Κίεβο

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να εμποδίσουν την επέκταση της φονικής πυρκαγιάς σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων έξω από το Κίεβο, δήλωσε, σήμερα, ο επικεφαλής των αρχών, ενώ αγνοείται η τύχη τριών πυροσβεστών έπειτα από ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε από την πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί είχε επεκταθεί σε τουλάχιστον 16 δεξαμενές, στις περισσότερες από τις οποίες αποθηκευόταν βενζίνη, στέλνοντας μια τεράστια στήλη καπνού στον ουρανό πάνω από την περιοχή που περιβάλλει τον χώρο αποθήκευσης καυσίμων κοντά στο Βασίλκιφ, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Κίεβο.

«Στον χώρο αποθήκευσης καυσίμων, ολόκληρες δεξαμενές καυσίμων έχουν καταστραφεί. Εκεί κοντά, σε απόσταση 100 μέτρων, υπάρχει άλλη μία αποθήκη καυσίμων και το σημαντικό είναι να μην φθάσει η πυρκαγιά ως εκεί», δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

Η τύχη τριών πυροσβεστών αγνοείται αφότου μία ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή καθώς μάχονταν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά και ένας από αυτούς υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Περίπου 62 μονάδες της πυροσβεστικής και τρία τρένα που μεταφέρουν νερό και προμήθειες έχουν κινητοποιηθεί, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, Ζόριαν Σκίριακ, δήλωσε πως η αστυνομία ερευνά τρία πιθανά αίτια για την πυρκαγιά.

Αυτά είναι «παραβιάσεις των κανονισμών αποθήκευσης καυσίμων, τεχνικές βλάβες ή εμπρησμός», δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Από τις 16 δεξαμενές, οκτώ είχαν χωρητικότητα 900 κυβικών μέτρων, ενώ οι υπόλοιπες μικρότερο όγκο, ανέφερε το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης.

Πριν από λίγο οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν ότι άρχισαν την εκκένωση της περιοχής όπου μαίνεται η τεράστια πυρκαγιά.

«Ελήφθη απόφαση να εκκενωθεί η περιοχή σε μία ακτίνα δύο χιλιομέτρων και να προετοιμαστεί η εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων, αν η πυρκαγιά επεκταθεί», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

 

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία από πυρκαγιά σε αποθήκες πετρελαίου στο Κίεβο – ΒΙΝΤΕΟ

«Πνίγει» την Αττική η μυρωδιά του καμένου πλαστικού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ