50 τραυματίες από την έκρηξη στην Τουρκία

Οι τραυματίες από την έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην πόλη Ντιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας είναι έως και πενήντα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Μεμέτ Μουεζίνογλου.

“Μπορώ να πω ότι περίπου 50 πολίτες μας τραυματίστηκαν και αυτή τη στιγμή 24 ως 25 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία”, δήλωσε ο Μουεζίνογλου.

Στο μεταξύ ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι η έκρηξη στο Ντιάρμπακιρ, λίγη ώρα πριν ανέβει στο βήμα για να μιλήσει στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του HDP ο ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμίρτας, δεν οφειλόταν σε βλάβη μετασχηματιστή τάσης του δικτύου ηλεκτροδότησης.

“Τα πρώτα ευρήματά μας δείχνουν ότι η έκρηξη δεν σημειώθηκε (…) στον μετασχηματιστή τάσης”, είπε ο Γιλντίζ, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Η συγκέντρωση ακυρώθηκε, ο Ντεμίρτας δεν εκφώνησε την ομιλία του, ενώ σε δηλώσεις του κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι. “Οι αντίπαλοί μας θέλουν να προκαλέσουν χάος”, τόνισε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δεσμεύθηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το συμβάν. “Θα εξακριβώσουμε εάν πρόκειται για έκρηξη (η οποία οφείλεται σε βλάβη) μετασχηματιστή, για μια επίθεση ή πρόκληση”, τόνισε ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος AK στη Γκαζιαντέπ.

 

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ