“Ύψιστη προτεραιότητα της Μέρκελ μια λύση για την Ελλάδα”

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεν θα πρέπει να παρασύρεται από την φαινομενική υποστήριξη της Γερμανίας στην προσπάθειά του για μεταρρύθμιση της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος σημείωσε παράλληλα ότι ύψιστη προτεραιότητα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ θα είναι η εξεύρεση μιας λύσης στα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

Μετά την νίκη του στις εκλογές στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, ο Κάμερον σχεδιάζει να επαναδιαπραγματευτεί τους δεσμούς της Βρετανίας με την ΕΕ πριν από τη διεξαγωγή στα τέλη του 2017 ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας του στην ΕΕ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός άρχισε τις διπλωματικές του προσπάθειες για να συγκεντρώσει υποστήριξη για τις μεταρρυθμίσεις αυτές την περασμένη εβδομάδα με μια περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σημαντικός σταθμός αυτής ήταν η επίσκεψή του στην Γερμανία και η συνάντησή του στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ, κατά την οποία, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι θα συνεργαστεί μαζί του για να επιτύχουν μια συμφωνία. Την υποστήριξή της χαιρέτισαν Βρετανοί αξιωματούχοι.

Ωστόσο ο Φίσερ, ο οποίος διετέλεσε αντικαγκελάριος της Γερμανίας προτού εγκαταλείψει την πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής το 2005, επιχείρησε να μετριάσει αυτήν την αισιοδοξία.

“Μην έχεις ευσεβείς πόθους”, δήλωσε στο BBC απευθυνόμενος στον Κάμερον.

“Η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα κάνει τίποτε που θα έθετε σε κίνδυνο τις βασικές αρχές της κοινής αγοράς, της ΕΕ”, πρόσθεσε και σημείωσε επίσης ότι η εξεύρεση μιας λύσης στα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας θα είναι ύψιστη προτεραιότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Bild: Γιατί θέλει πεισματικά η Μέρκελ να σώσει την Ελλάδα;

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ