Ισραήλ- Κάθειρξη δέκα ετών σε όσους… πετούν πέτρες σε οχήματα

Μια επιτροπή υπουργών της ισραηλινής κυβέρνησης ενέκρινε μια τροπολογία που προβλέπει την επιβολή ποινής κάθειρξης δέκα ετών σε βάρος οποιουδήποτε πετάει πέτρες εναντίον ενός οχήματος εν κινήσει, ανακοίνωσε η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ.

Παλαιστίνιοι πετούν σχεδόν καθημερινά πέτρες, ιδίως σε συγκρούσεις με δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού. Το φαινόμενο ήταν γενικευμένο κατά την πρώτη Ιντιφάντα, την εξέγερση των Παλαιστινίων που άρχισε το 1987.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κείμενο, που αναμένεται να συζητηθεί στην ισραηλινή Βουλή, τροποποιεί τον προϋπάρχοντα νόμο που προέβλεπε την επιβολή ποινής κάθειρξης έως και 20 ετών για το αδίκημα, αλλά μόνο εάν αποδεικνύεται η πρόθεση του δράστη να προκαλέσει τραυματισμό.

Δεν υπάρχει καμιά τέτοια αναφορά στην τροπολογία που εγκρίθηκε από την διυπουργική επιτροπή. “Η ρίψη λίθων ή άλλων αντικειμένων εναντίον οχημάτων εν κινήσει κατά τρόπο ο οποίος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών” επισύρει ποινή κάθειρξης 10 ετών, αναφέρει το κείμενο.

 

Διαβάστε επίσης

Οι ΗΠΑ “καλοπιάνουν” το Ισραήλ με αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ