Θετική η αποτίμηση του ΔΝΤ για τις μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουκρανία έκανε μια θετική αποτίμηση της προόδου του Κιέβου στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση για νέα δάνεια, που χρειάζεται απελπιστικά η σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,η αποστολή του ΔΝΤ μετέβη στην Ουκρανία για να αξιολογήσει την πρόοδο στην εφαρμογή των όρων του δανείου ύψους 17,5 δισεκατομμυρίων το οποίο έχει χορηγηθεί στο Κίεβο στο πλαίσιο ενός τετραετούς προγράμματος. Το κλιμάκιο του Ταμείου αναμένεται να παρουσιάσει τις εισηγήσεις του στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ εντός του Ιουνίου.

Η εκταμίευση της δεύτερης δόσης, ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, θα εξαρτηθεί από την έκβαση της αξιολόγησης. Η Ουκρανία, έχει ανάγκη τα χρήματα για να ενισχύσει το αποθεματικό της σε συνάλλαγμα.

Σε μια ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε από το Ταμείο, ο επικεφαλής του κλιμακίου του Νικολάι Γκεοργκίεφ ανέφερε ότι υπήρξαν “συνεννοήσεις” με τις ουκρανικές αρχές για τα περισσότερα ζητήματα κατά τη διάρκεια της αποστολής αξιολόγησης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι έχει επιτευχθεί “καλή εφαρμογή” του προγράμματος από τις ουκρανικές αρχές παρά την σύρραξη και ότι το κλιμάκιο του ΔΝΤ κατέγραψε ενδείξεις πως “σταδιακά εδραιώνεται η οικονομική σταθερότητα”.

 

Διαβάστε επίσης

Απειλείται η βοήθεια του ΔΝΤ στην Ουκρανία

ΔΝΤ: Εγκρίθηκε νέο δάνειο στην Ουκρανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ