“Είμαστε όλοι Έλληνες” – Εκδήλωση συμπαράστασης στη Βιέννη

Για τέταρτη συνεχή χρονιά θέλοντας να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή της Πεντηκοστής μεγάλη εκδήλωση συμπαράστασης, με σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων, στο κέντρο της Βιέννης και τα έσοδά της θα διατεθούν για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Μετά την θεία λειτουργία, στην οδό Ελλήνων και στην πλατεία ανάμεσα στους δύο παραδοσιακούς ελληνορθόδοξους ναούς της Βιέννης, θα ξεκινήσει η εκδήλωση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ, έχοντας καθαρά ελληνικό «χρώμα» και περιλαμβάνοντας παρουσίαση ζωντανής ελληνικής μουσικής, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και ελληνική κουζίνα.

Όπως αναφέρεται σχετικά από την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, η φιλανθρωπική αυτή γιορτή συμπαράστασης, δεν απευθύνεται μόνον στα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στη Βιέννη, αλλά προς όλους τους Βιεννέζους, προς όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης, επιθυμώντας να δώσει, πέρα από όλα τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα, ένα μήνυμα ζωντανού ανθρωπισμού, έξω από κάθε μορφής σύνορα.

Στην ομιλία του κατά την πρώτη παρόμοια εκδήλωση πριν από τρία χρόνια, ο επίτιμος προσκεκλημένος της, ο καρδινάλιος της Αυστρίας Κρίστοφ Σένμπορν, χαιρετίζοντας ως απολύτως ορθό το σύνθημα της εκδήλωσης «Είμαστε όλοι Έλληνες», είχε επισημάνει πως η Ευρώπη οφείλει στους Έλληνες τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος και είναι «ντροπή» με πόσο επιφανειακό τρόπο και πόση επιπολαιότητα γίνεται τώρα λόγος για τους Έλληνες.

Προσφωνώντας τους εκατοντάδες επισκέπτες εκείνης της πρώτης εκδήλωσης, ανάμεσά τους, ιεράρχες των χριστιανικών Εκκλησιών, πολιτικοί και διπλωμάτες,  ο Μητροπολίτης Αυστρίας-Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, είχε αναφερθεί στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας. Είχε δε επισημάνει ότι η εκδήλωση αυτή στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων, οι οποίοι επί αιώνες είχαν διακριθεί στην αυστριακή κοινωνία και είχαν συμβάλει στην ιστορία της χώρας, αποτελεί παράδειγμα για την επιμέλεια και την εργατικότητα των προγόνων που παραμένουν ακέραιες μέχρι σήμερα και που, μαζί με τη φιλοξενία, μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει επισκεπτόμενος την Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης:

Οδοιπορικό των NYT στην πτωχευμένη Ελλάδα – ΦΩΤΟ

Έλληνας έφτιαξε το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας σε Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες

Ελλάδα-Ισπανία-Πολωνία: Ανατριχίλα στα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ