Κάμερον: Συνομιλίες με ηγέτες για την μεταρρύθμιση της ΕΕ

Ο επανεκλεγείς Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει τις πρώτες του συνομιλίες με άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα πάνω στο θέμα των μεταρρυθμίσεων που ζητά από την ΕΕ πριν διεξαγάγει δημοψήφισμα το 2017 για την παραμονή της Βρετανίας στην ‘Ενωση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας ως ευκαιρία για να ανταλλάξει γνώμες με άλλους ηγέτες χωρών-μελών της ΕΕ επί των απαιτήσεων που έχει για να παραμείνει η χώρα του στην ΕΕ.

“Σήμερα θα ξεκινήσω σοβαρές συνομιλίες με ομολόγους μου για την μεταρρύθμιση της ΕΕ και για την επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της Μεγάλης Βρετανίας μαζί της”, είπε σε δήλωσή του, προσθέτοντας, “Οι συνομιλίες αυτές δεν θα είναι εύκολες. Δεν θα είναι γρήγορες. Θα υπάρξουν διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες καθ’ οδόν. ‘Ομως πιστεύω ότι, δουλεύοντας μαζί με το σωστό πνεύμα και επιμένοντας, θα βρούμε λύσεις στις ανησυχίες των Βρετανών και θα βελτιώσουμε την ΕΕ γενικώς”.

Ο Κάμερον, που είπε ότι μειώνοντας την πρόσβαση των προσφύγων της ΕΕ στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων της Βρετανίας είναι προϋπόθεση στην επαναδιαπραγμάτευσή του, θα ανακοινώσει λεπτομερώς τις προτάσεις του στην συνάντηση ηγετών της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Γιούνκερ: Η Βρετανία δεν μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της στην ΕΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ