Από μια… πίτσα εντόπισαν τον δολοφόνο των ομογενών

O ύποπτος της τετραπλής δολοφονίας που διαπράχθηκε σε μία εύπορη συνοικία της Ουάσινγκτον αναγνωρίστηκε από την αστυνομία χάρη στα ίχνη DNA του που εντόπισαν οι αρχές στα υπολείμματα μιας πίτσας, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία με δελτίο Τύπου που εξέδωσε έκανε γνωστό ότι έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Daron Dylon Wint στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τον θάνατο ενός πλούσιου επιχειρηματία, του Ελληνοαμερικανού Σάββα Σαββόπουλος, της συζύγου του Έιμι, του γιου τους 10 ετών και μίας οικιακής βοηθού, της Βεραλίσια Φιγκερόα.

Οι φόνοι διαπράχθηκαν την 13η Μαΐου στο σπίτι του πολυεκατομμυριούχου και της οικογένειάς του. Τα θύματα τα είχαν δέσει και τα είχαν κακοποιήσει, ενώ ο δράστης είχε βάλει φωτιά στο σπίτι, εξήγησε η αστυνομία.

Ο Σαββόπουλος ήταν διευθύνων σύμβουλος της American Iron Works, μίας εταιρείας που εδρεύει στο Μέριλαντ και η οποία κατασκευάζει υλικά οικοδομών. Η μπλε του Πόρσε, που είχε κλαπεί, βρέθηκε εγκαταλειμμένη και καμμένη σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον τόπο του εγκλήματος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η εφημερίδα The Washington Post, όπως επίσης και πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, έγραψε σήμερα ότι η αστυνομία μπόρεσε να σημειώσει ταχεία πρόοδο στις έρευνές της χάρη στην ταυτοποίηση του DNA του Wint, 34 ετών, στην κρούστα μιας πίτσας που φαίνεται πως είχε παραγγείλει την 13η Μαΐου, αφού είχε δέσει και απομονώσει τα θύματά του.

Ο ίδιος καταζητείται για δολοφονίες και σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, που επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει και δικαστικά έγγραφα, ένας συνεργάτης του Σαββόπουλος είχε αφήσει ένα δέμα που περιείχε 40.000 δολάρια σε χαρτονομίσματα λίγο προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Το έγκλημα διαπράχθηκε σε μία εύπορη συνοικία της Ουάσινγκτον, σε κοντινή απόσταση από την οικία του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και πολλές ξένες πρεσβείες και έδρες διπλωματικών αποστολών.

ΦΩΤΟ: heavy.com

Διαβάστε επίσης

Στο στόχαστρο ο φονιάς των ομογενών – Νέα στοιχεία για τη δολοφονία- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ