Συγγενείς παραλαμβάνουν τους νεκρούς του Κουμάνοβο

Συγγενείς εννέα νεκρών από το Κόσοβο, οι οποίοι σκοτώθηκαν στις 9 και 10 Μαΐου στα επεισόδια με δυνάμεις της αστυνομίας στην πόλη Κουμάνοβο, βρίσκονται στα Σκόπια για να παραλάβουν τις σορούς τους.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων ενημέρωσε την πρεσβεία του Κοσόβου ότι ολοκληρώθηκε η νεκροψία και η αναγνώριση των εννέα θυμάτων από το Κόσοβο, οι σοροί των οποίων φυλάσσονται σε παρεκκλήσι νεκροταφείου των Σκοπίων.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσόβου ενημέρωσε, με τη σειρά του, τους συγγενείς των νεκρών, οι οποίοι μετέβησαν στα Σκόπια για να παραλάβουν τις σορούς.

Μέσα ενημέρωσης της Πρίστινας μεταδίδουν ότι η οργάνωση των βετεράνων του UCK στο Κόσοβο ζήτησε από την κυβέρνηση του Κοσόβου όπως οι κηδείες των εννέα νεκρών γίνουν με στρατιωτικές τιμές και με έξοδα του κράτους του Κοσόβου.

Υπενθυμίζεται ότι σε μάχες σε αλβανόφωνη συνοικία του Κουμάνοβου, στις 9 και 10 Μαΐου, μεταξύ ομάδας ένοπλων Αλβανών και ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας σκοτώθηκαν δέκα μέλη της ένοπλης ομάδας (εννέα από το Κόσοβο και ένας από τα Σκόπια) και οχτώ αστυνομικοί.

Η αστυνομία των Σκοπίων αρχικά είχε αναφέρει ότι στα επεισόδια στο Κουμάνοβο σκοτώθηκαν 14 “τρομοκράτες”, ωστόσο, μερικές ημέρες αργότερα, η Εισαγγελία της χώρας γνωστοποίησε ότι μετά τις απαραίτητες έρευνες που διεξήχθησαν διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των “τρομοκρατών” που σκοτώθηκαν στις μάχες με δυνάμεις της αστυνομίας των Σκοπίων ανέρχεται σε 10.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία Λαβρόφ για την κρίση στα Σκόπια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ