“Κρυφή κραυγή για βοήθεια το ελληνικό τραγούδι στη Eurovision;”

Για χρόνια, οι λάτρεις της μουσικής αναζητούν κρυφά μηνύματα στους στίχους των τραγουδιών, όπως το Hotel California, που πολλοί πιστεύουν ότι μιλούσε για τον σατανισμό, και το Lucy in the Sky with Diamonds, που αναφερόταν στα ναρκωτικά και συγκεκριμένα στο LSD.

Και τώρα ήρθε η σειρά της Ελλάδας: «Μήπως η καταχρεωμένη χώρα προσπαθεί να απευθύνει μία έκκληση για βοήθεια προς τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, μέσω του τραγουδιού που επέλεξε να στείλει στη Eurovision

 

Ρίξτε μια ματιά στα στοιχεία:

 Το τραγούδι λέγεται «One Last Breath», ο τίτλος είναι ενδεικτικός της κατάστασης της χώρας που δέχεται πιέσεις από παντού για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και αντιμετωπίζει την άμεση απειλή της χρεοκοπίας.

Δεύτερον, η ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρία Έλενα Κυριάκου κατηγορεί κάποιον (τη Γερμανία, ίσως;) για εγκατάλειψη και προδοσία, που άφησε το θύμα της να αγωνίζεται να επιβιώσει στο σκοτάδι. «Αυτά τα συναισθήματα δεν απέχουν πολύ από αυτό που νιώθουν οι Έλληνες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές», τονίζει η αρθρογράφος.

«Εκ πρώτης όψεως, πρόκειται για μία μπαλάντα ερωτικής απογοήτευσης. Αν όμως κάποιος ακούσει το τραγούδι πιο προσεκτικά, μπορεί να διακρίνει στους στίχους την έκκληση στους πολίτες της ευρωζώνης να βάλουν ένα τέρμα στα οικονομικά βάσανα της χώρας», λέει το MarketWatch.

Οι στίχοι της του τραγουδιού της Κυριάκου, συνεχίζει, φέρνουν σαφές μήνυμα της δεινής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα: Η χώρα είναι πίσω σε ύφεση. Οι οικογένειες αγωνίζονται για να θρέψουν τα παιδιά τους. Το ένα τέταρτο του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας είναι άνεργοι, ενώ η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη διαρροή εγκεφάλων στην ιστορία της.

Μαλίστα το άρθρο αναδεικνύει και το παρακάτω tweet, στο οποίο γίνεται συσχέτιση του τραγουδιού με την οικονομική κρίση της Ελλάδας, “#Ελλάδα #Eurovision Τραγούδι One Last Breath. Μία προφητεία για έναν πολιτικό θάνατο”.

 

Το κύμα των τραγουδιών της κρίσης

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες προσπαθούν να περάσουν κρυφά μηνύματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας τους μέσω της μουσικής, υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου, αναφέροντας ως παράδειγμα την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision το 2010.

Την περίοδο που η Ελλάδα άρχισε να λαμβάνει οικονομική στήριξη για την Ευρώπη, ο Αλκαίος τραγούδησε το “Opa”, οι στίχοι του οποίου αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Περασμένα, ξεχασμένα κι όλα από την αρχή ξανά».

Τέλος, για τους πιο δύσπιστους, το δημοσίευμα αναφέρει το γνωστό τραγούδι «Τέρμα πια τα δανεικά» του Αντώνη Ρέμου, με ξεκάθαρες αναφορές στους λόγους που προκάλεσαν το χρέος.

Πηγή: marketwatch.com

 

Διαβάστε επίσης:

Eurovision – Εντυπωσίασε η Μαρία Έλενα Κυριάκου με το “One Last Breath” – ΒΙΝΤΕΟ

Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα

Η έκπληξη στην Μαρία Έλενα Κυριάκου – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ