Ρεπορτάζ της Bild παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό τη συνέντευξη του Βαρουφάκη “στον ενικό”

«Ο Βαρουφάκης δίνει στους Έλληνες μεγάλες υποσχέσεις» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής Bild που αναφέρεται στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό» και στο Star.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης, έξυπνος όσο και αμφιλεγόμενος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας βρίσκεται στο τηλεοπτικό στούντιο και δίνει μια συνέντευξη τριών ωρών μπροστά σε ένα προσεκτικά επιλεγμένο κοινό, στην εκπομπή ‘στον ενικό’. Ο δημοσιογράφος, Νίκος Χατζηνικολάου, τον ‘βομβαρδίζει’ με ερωτήσεις. Ο Βαρουφάκης αρχικά προσπαθεί να αποφύγει το θέμα, αναδιατυπώνοντας την ερώτηση. Αλλά ο Χατζηνικολάου δεν τον αφήνει, τον πιέζει, τον ρωτά, γιατί ξεστόμισε κουβέντες όπως ‘Εμείς δεν χρειαζόμαστε άλλα χρήματα’. Η ατμόσφαιρα είναι κοντά στο να χαλάσει. Τότε ο Βαρουφάκης χαμογέλασε λίγο. Και έγινε σαφές ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα έχει μία δύσκολη νύχτα μπροστά του» αναφέρει η εφημερίδα, περιγράφοντας τα πρώτα λεπτά της εκπομπής και συνεχίζει:

«Ο Βαρουφάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με παλιές του δηλώσεις και παλιές του συνέντεύξεις, σχετικά με τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, τις οποίες αρνήθηκε. Και τώρα; Τώρα θα πρέπει να γίνει διαφορετικά. Το εξηγεί. Υπερασπίζεται τη θέση του. Εδώ ‘μάχονται’ δύο επαγγελματίες».

Στη συνέχεια η εφημερίδα κάνει λόγο για «όλα όσα υποσχέθηκε ο κ. Βαρουφάκης» σημειώνοντας «δεν υπάρχει πλάνο για παράλληλο νόμισμα, ότι η συμφωνία είναι ζήτημα μια εβδομάδας κ.α.».

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Βαρουφάκη για το Bitcoin – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Κανείς δεν θα υπογράψει συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Με τον Ευκλείδη είμαστε μία ψυχή – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ