Η απάντηση Βαρουφάκη σε Σόιμπλε-Λαγκάρντ σε ένα σκίτσο

Ένα ακόμα δηκτικό σκίτσο κυκλοφόρησε στη Γερμανία από τον σκιτσογράφο Φιλίπο, ο οποίος παρουσιάζει τον Γιάνη Βαρουφάκη να απαντά με τον τρόπο του σε Σόιμπλε και Λαγκάρντ, ως σύγχρονος Διογένης.

Το σκίτσο εμφανίζει τον υπουργό οικονομικό Β. Σόιμπλε και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, φανερά εκνευρισμένους με τον πρώτο μάλιστα να βγάζει καπνούς από τα αυτιά, να ρωτούν με μια πικέτα του ευρώ τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας:

«Τι μπορούμε να κάνουμε για σας;»

Με τον Γ. Βαρουφάκη σε… ρόλο του φιλόσοφου της Κυνικής Φιλοσοφίας στην αρχαιότητα, Διογένη, γυμνό, έξω από ένα βαρέλι που αναπαριστά το σπίτι του, την Ελλάδα, να απαντά με ένα πλατύ χαμόγελο και μάτια δηκτικά:

«Φύγετε μπροστά από τον ήλιο μου».

Ο Διογένης ο αποκαλούμενος «Κυνικός», ή Διογένης ο Σινωπεύς, θεωρείται ο κυριότερος εκπρόσωπος της Κυνικής Φιλοσοφίας. Χρησιμοποιούσε τον αστεϊσμό και το λογοπαίγνιο ως μέσο για τα διδάγματά του. Πίστευε πως η ευτυχία του ανθρώπου βρίσκεται στη φυσική ζωή και πως μόνο με την αυτάρκεια, τη λιτότητα, την αυτογνωσία και την άσκηση μπορεί κανείς να την εξασφαλίσει.

Δείτε το σκίτσο του Φιλίπο 

Δείτε επίσης

Σκίτσο του Economist για τον Α. Τσίπρα στις πρώτες 100 ημέρες

Financial Times: Το σκίτσο της εβδομάδας με τον Τσίπρα…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ