Πωλητήριο στο “παλάτι” του Πικάσο στις Κάννες

Η εγγονή του Πάμπλο Πικάσο σχεδιάζει να πουλήσει την έπαυλή του στις Κάννες για να χρηματοδοτήσει το φιλανθρωπικό της έργο.

Η 64χρονη Μαρίνα Πικάσο πρόκειται επίσης να δημοπρατήσει 126 κεραμικά έργα του παππού της.

Ήδη, η Μαρίνα Πικάσο δέχτηκε προσφορά 150 εκατομμυρίων ευρώ για την έπαυλη του καλλιτέχνη, την πολυτελή “La Californie” που υπήρξε και το εργαστήριό του την εποχή που εκείνη ήταν παιδί, δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα Nice-Matin.

“Θα είναι για μένα ένας τρόπος να γυρίσω σελίδα σε μία μάλλον οδυνηρή εμπειρία”, δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν έχει πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από το σπίτι αυτό.

Η Μαρίνα δεν έβλεπε συχνά τον παππού της, ο οποίος ζούσε με την τελευταία σύντροφό του, την Ζακλίν, όταν εκείνη ήταν παιδί.

Η Μαρίνα Πικάσο, η οποία έχει πέντε παιδιά -τρία από αυτά υιοθετημένα- έχει εδώ και χρόνια πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και πριν από 25 χρόνια είχε χρηματοδοτήσει ένα χωριό για 350 ορφανά στο Βιετνάμ.

Ο οίκος δημοπρασίας Sotheby’s ευελπιστεί να συγκεντρώσει 6-8 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των κεραμικών έργων του Πικάσο.

“Φυσικά πουλάω. Αλλά είναι κι ένας τρόπος μοιράσματος”, σχολίασε η Μαρίνα Πικάσο.

Πρόθεσή της είναι να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση για τη χρηματοδότηση έργων για τους ηλικιωμένους και τους εφήβους στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κόλιν Φάρελ και η Ρέιτσελ Βάις στον “Αστακό” του Λάνθιμου – ΒΙΝΤΕΟ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ