Ο “διαγωνισμός” της Bild για τον καλύτερο πολιτικό – babysitter – ΦΩΤΟ

Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, σε λύκειο της χώρας της, που τραγούδησε με παιδιά, και η πρωτότυπη εμφάνιση του Γερμανού προέδρου, Γιοαχίμ Γκάουκ, λίγα 24ωρα αργότερα, στο Περού, όπου φορώντας έναν χειροποίητο παραδοσιακό σκούφο, κοιτά στα μάτια ένα κοριτσάκι, αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας.

Η Μέρκελ το έριξε στο... τραγούδι - ΒΙΝΤΕΟ

Gauck kann gut mit Kindern: Mit einer landestypischen Mütze auf dem Kopf begrüßte der Bundespräsident im März in Ayacucho in Peru kleine Schulkinder

Η έρευνα της «YouGov», που διεξήχθη για λογαριασμό της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Γερμανίας, «Bild»,  έδειξε τους Γερμανούς πολιτικούς που θα προτιμούσαν οι πολίτες για babysitter στα παιδιά τους.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 10 Γερμανούς πολιτικούς και τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Politiker als Babysitter? Infografik

Στην πρώτη θέση έρχεται η υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν. Καμία έκπληξη, σχολιάζει η Bild, αφού η Γερμανίδα υπουργός που απέσπασε ποσοστό 25%, είναι πολύτεκνη, έχει επτά παιδιά!

Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν ο Γερμανός πρόεδρος, Γιοαχίμ Γκάουκ, και η «σιδηρά κυρία» της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ, με ποσοστό 16%.

Angela Merkel als Babysitterin? Zumindest diese Berliner Schüler hören ihr aufmerksam zu

Ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας και υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καταλαμβάνει  την έβδομη θέση με ποσοστό 4%.  

Σε άλλο ερώτημα της ίδιας έρευνας, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν τους πολιτικούς με τους οποίους θα ήθελαν  να φάνε ή να πιουν ένα ποτό μαζί τους.

Αυτή τη φορά έρχεται πρώτη η Γερμανίδα καγκελάριος με ποσοστό 26%. Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, με ποσοστό 21% και την τρίτη θέση, με ποσοστό 20% , ο Γερμανός πρόεδρος, Γιοαχίμ Γκάουκ. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, καταλαμβάνει την έκτη θέση, με ποσοστό 10%.

Πηγή: Bild

 

Διαβάστε επίσης:

Η Μέρκελ το έριξε στο… τραγούδι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο σύμβουλος της Μέρκελ και η… Eurovision – ΦΩΤΟ

Ο Κοτζιάς τραγουδά Μάικλ Τζάκσον «αγκαζέ» με τον τούρκο ομόλογό του – ΒΙΝΤΕΟ

O Eρντογάν ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στην κάμερα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ