Χάος στα Σκόπια – Επιστρέφει εσπευσμένα ο Πρόεδρος της χώρας

Εσπευσμένα στα Σκόπια, επιστρέφει ο Πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος βρισκόταν στη Ρωσία, προκειμένου να καλέσει το συμβούλιο ασφαλείας, μετά τις ένοπλες συρράξεις που διεξάγονται από το πρωί στην πόλη Κουμάνοβο μεταξύ ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και μεγάλης ομάδας ενόπλων Αλβανών.

Ο κ. Ιβάνοφ ο οποίος παρέστη το πρωί στη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα για την 70ή επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας, ενημέρωσε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο είχε σύντομη συνάντηση, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Σκόπια.

Την ίδια στιγμή, η Σερβία ενισχύει τις αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα με τα Σκόπια εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων στο Κουμάνοβο. Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΝΓΙΟΥΓΚ με διαταγή του υπουργού Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς έχουν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις τις αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη συνοριακή γραμμή με τα Σκόπια, απέναντι από το Κουμάνοβο, για να αποτραπεί μεταφορά των συγκρούσεων εντός του εδάφους της Σερβίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη Κουμάνοβο βρίσκεται μόλις 14 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Σερβία.

Επίσης, όπως μεταδίδει το ΤΑΝΓΙΟΥΓΚ, ενισχύθηκαν, με 450 άνδρες και οι αστυνομικές δυνάμεις που διασφαλίζουν την ουδέτερη ζώνη στα διοικητικά σύνορα με το Κόσοβο, στη νότιο Σερβία. Η σερβική κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει επανάληψη των επεισοδίων του 2001 όταν οι συγκρούσεις από τα Σκόπια, επεκτάθηκαν στην κοιλάδα του Πρέσεβο, όπου ο αλβανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία. Εξαιτίας της κατάστασης στα Σκόπια, ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς συγκαλεί το μεσημέρι της Κυριακής, έκτακτο συμβούλιο του Γραφείου για τον συντονισμό δράσης των σωμάτων ασφαλείας.

 

Διαβάστε επίσης;

Ο Πούτιν με πορτρέτο του πατέρα του στην Κόκκινη Πλατεία – ΦΩΤΟ

Η Μόσχα γιορτάζει τα 70 χρόνια από τη νίκη επί των ναζί – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ