Ο Σόιμπλε σε μαθητές: Οι Έλληνες φταίνε για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

Στο θέμα της Ελλάδας αναφέρθηκε χθες εκτενώς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε εκδήλωση στο Βερολίνο στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθητευόμενοι. Ο κ. Σόιμπλε επέρριψε καταρχήν για άλλη μια φορά την ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας στην ίδια τη χώρα και τους Έλληνες. «Δεν φταίει ούτε η τρόικα, ούτε η Ευρώπη, ούτε η Γερμανία. Για πολλά χρόνια η Ελλάδα ζούσε πάνω από τις δυνατότητές της», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε, πως τώρα είναι στα χέρια των Ελλήνων να αξιοποιήσουν το χρόνο που εξαγοράστηκε, προκειμένου να σταθεί και πάλι η χώρα οικονομικά στα πόδια της. Γερμανία και Ευρώπη, είπε ο κ. Σόιμπλε, θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν. Για να προσθέσει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ελπίζει σε βοήθεια από τη Ρωσία και την Κίνα. Από τη μία η Ρωσία έχει η ίδια σοβαρά οικονομικά προβλήματα, από την άλλη οι Κινέζοι δεν χαρίζουν λεφτά, στην καλύτερη των περιπτώσεων μιλάμε για συμμετοχή Κινέζων επενδυτών σε ιδιωτικοποιήσεις, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Κανείς στον κόσμο δεν είναι διατεθειμένος να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, η Ελλάδα λαμβάνει βοήθεια από την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το Spiegel σχολιάζει ότι η επισήμανση αυτή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι μόλις προ εβδομάδων ο ίδιος είχε χαιρετίσει πιθανή συνεργασία Ρωσίας και Ελλάδας λέγοντας πως «ό,τι βοηθά την Ελλάδα είναι καλό».

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης:

Τα… σενάρια της Bild για την ελληνική οικονομία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ