Αναμένεται διπλασιασμός των αιτήσεων χορήγησης ασύλου στη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ο αριθμός των ανθρώπων που αιτούνται άσυλο θα διπλασιαστεί στις 400.000 εντός του 2015, δήλωσαν δύο συμμετέχοντες σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Ο υπουργός συγκάλεσε χθες την συνάντηση με στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες είχε γνωστοποιήσει τον Φεβρουάριο ότι ανέμενε 300.000 αιτούντες άσυλο φέτος, αλλά στο τέλος του πρώτου τριμήνου 85.400 άνθρωποι έκαναν αίτηση για άσυλο, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση δέχεται ήδη πιέσεις για πρόσθετα κονδύλια από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας για να βοηθήσει να αντιμετωπίσει την αύξηση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου επιπλέον του υποσχόμενου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για το 2015 και 2016.

Η μαζική εισροή προσφύγων, πολλοί εκ των οποίων διαφεύγουν από συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ έχει οδηγήσει σε ένταση σε περιοχές της Γερμανίας όπου έχουν ξεσπάσει επεισόδια βίας κατά μεταναστών από φερόμενους νέο ναζιστές.

Νωρίτερα αυτό το χρόνο, χιλιάδες Γερμανοί κατέβηκαν στους δρόμους, σε διαδηλώσεις οργανωμένες από την αντισλαμιστική και αντι–μεταναστευτική οργάνωση PEGIDA στην ανατολική πόλη της Δρέσδης, με την υποστήριξη στην οργάνωση να έχει έκτοτε υποχωρήσει.

Τα γερμανικά κρατίδια που είναι υποχρεωμένα να δέχονται συγκεκριμένο ποσοστό προσφύγων βάση του πληθυσμού τους, έχουν επικρίνει την προηγούμενη εκτίμηση της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης ως πολύ χαμηλή.

Η οικονομική βοήθεια είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν σε ανώτερο επίπεδο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην καγκελαρία στο Βερολίνο την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:

Πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ