Βίαια επεισόδια στο Τελ Αβίβ

H αστυνομία του Ισραήλ έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης και δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που είχαν κατέβει στους δρόμους του Τελ Αβίβ προκειμένου να καταγγείλουν την αστυνομική βία και τις διακρίσεις σε βάρος των Ισραηλινών αιθιοπικής καταγωγής, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ορισμένοι εκ των διαδηλωτών πέταξαν πέτρες, γυάλινα μπουκάλια ακόμα και καρέκλες που πήραν από εστιατόρια της περιοχής, ενώ προσπάθησαν να εισβάλουν στο δημαρχείο του Τελ Αβίβ. Πρόκειται για μία από τις βιαιότερες διαδηλώσεις στην ιστορία της πόλης.

Οι αρχές έκαναν επίσης χρήση αντλιών νερού υπό πίεση προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από τους γύρω δρόμους. Πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν, γνωστοποίησε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Λούμπα Σάμρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 10.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τον τύπο, 3.000 διαδηλωτές σύμφωνα με την αστυνομία πλημμύρισαν τους δρόμους του Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες έπειτα από μία συγκέντρωση στην Ιερουσαλήμ, όπου είχαν επίσης ξεσπάσει επεισόδια. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι «όλες οι καταγγελίες (σε βάρος της αστυνομίας) θα εξεταστούν».

 

Διαβάστε επίσης

Ισραήλ- Συνοριοφύλακες σκότωσαν νεαρό Παλαιστίνιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ