Αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι στη Νέα Υόρκη

Σοβαρά τραυματίστηκε αστυνομικός, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι, χθες το βράδυ στη συνοικία Κουίνς της Νέας Υόρκης, και ένας ύποπτος συνελήφθη, ανακοίνωσαν οι αρχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 25χρονος αστυνομικός Μπράιαν Μουρ τραυματίστηκε “στο κεφάλι” ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. “Είναι πολύ βαριά τραυματισμένος”, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο στην ίδια συνέντευξη Τύπου. Ο νεαρός αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του.

Σύμφωνα με τον Μπράτον, ο αστυνομικός Μουρ και ένας ακόμη αστυνομικός, ο Ερικ Τζάνσεν, και οι δύο φορώντας πολιτικά, επέβαιναν σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες, όταν είδαν έναν πεζό να προσαρμόζει κάτι στη ζώνη του. Κρίνοντας ύποπτη την κίνηση αυτή, τον πλησίασαν και του μίλησαν.

“Αυτός πυροβόλησε αμέσως, πριν καν οι αστυνομικοί προλάβουν να βγουν από το αυτοκίνητό τους”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Τουλάχιστον δύο σφαίρες ερρίφθησαν. Ο δράστης συνελήφθη 90 λεπτά αργότερα. Πρόκειται για τον Δημήτριο Μπλάγουελ, έναν 35χρονο μαύρο, γνωστό στην αστυνομία καθώς είχε συλληφθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, είπε ο Μπράτον. Ο Μουρ είναι ο πέμπτος αστυνομικός που πυροβολείται στη Νέα Υόρκη μέσα σε πέντε μήνες, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το περιστατικό του Σαββάτου μοιάζει με εκείνο της 20ης του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν δύο αστυνομικοί είχαν πυροβοληθεί και σκοτωθεί μέσα στο αυτοκίνητό τους στο Μπρούκλιν από άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ο Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ είχε εξηγήσει νωρίτερα γράφοντας στο Instagram ότι ήθελε να εκδικηθεί το θάνατο ενός μαύρου, του Ερικ Γκάρνερ, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του τον Ιούλιο από την αστυνομία στο Στέιτεν ‘Αιλαντ της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος του χθεσινού περιστατικού δεν είχε αναρτήσει κανένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας δείχνοντας να αποκλείει σε αυτό το προκαταρκτικό στάδιο της έρευνας οποιαδήποτε σχέση με την ένταση τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά μαύρων, οι οποίοι πεθαίνουν κατά τη διάρκεια ή μετά τη σύλληψή τους, με τελευταία την περίπτωση του Φρέντι Γκρέι, τον περασμένο μήνα στη Βαλτιμόρη, ο οποίος υπέκυψε στο βαρύ τραυματισμό του ενώ μεταφερόταν με βαν της αστυνομίας.

 

Δείτε επίσης

ΗΠΑ- Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι

Βαλτιμόρη: Πανηγυρισμοί για την άσκηση διώξεων σε έξι αστυνομικούς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ