Δέκα προσαγωγές για τα επεισόδια στην Ιταλία

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η ιταλική αστυνομία, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο του Μιλάνου. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έντεκα αστυνομικοί και καραμπινιέροι τραυματίστηκαν. Νεαροί διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο και μαύρα ρούχα, που αποκαλούνται «μπλακ- μπλοκ» χρησιμοποίησαν σφυριά, πέτρες, και ατσάλινα δοκάρια για να σπάσουν βιτρίνες και να πυρπολήσουν εμπορικά καταστήματα, τράπεζες και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Έγινε χρήση, παράλληλα, μολότοφ και μικρών αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι υλικές ζημιές ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το ότι πολλοί «μπλακ μπλοκ», αμέσως μετά τις επιθέσεις κατά εμπορικών καταστημάτων, κατάφεραν να βγάλουν τα μαύρα ρούχα τους, να τα αφήσουν στην άσφαλτο και να γίνουν, ουσιαστικά, άφαντοι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο σχολίασε ότι «αποφεύχθηκαν , πάντως, τα χειρότερα» και ευχαρίστησε τις αστυνομικές δυνάμεις για την κινητοποίηση και την αντίδρασή τους.

Σε ανακοινωθέν του, το πρωθυπουργικό γραφείο, τονίζει ότι «το μήνυμα εργασίας, υπερηφάνειας και αξιών που φθάνει από την διεθνή έκθεση του Μιλάνου Εxpo», η οποία εγκαινιάσθηκε σήμερα, δεν θα επισκιασθεί από τους βίαιους και άνανδρους αυτούς κουκουλοφόρους.

 

Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Άγριες συγκρούσεις στο Μιλάνο – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

100.000 διαδηλωτές στην Κόκκινη Πλατεία – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ