FAZ: “Δεμένος” o Τσίπρας

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της έκδοση με τίτλο, «’Δεμένος’ o Τσίπρας», αναφέρεται στην «αποδόμηση», όπως σημειώνει, του Γιάνη Βαρουφάκη και το δίλημμα στο οποίο βρίσκεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Όπως γράφει η FAZ:

«Το μήνυμα Τσίπρα στους δανειστές είναι διπλό: Πρώτον αναθέτει στον ρεαλιστή και φιλοευρωπαίο Γιώργο Χουλιαράκη σημαντικές αρμοδιότητες και ταυτόχρονα επιδιώκει συχνότερη τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ. Δεύτερον φέρνει στη Βουλή πολυνομοσχέδιο, στο οποίο η αριστερή κυβέρνηση αποδέχεται για πρώτη φορά ιδιωτικοποιήσεις και παίρνει πίσω φοροελαφρύνσεις. Όμως η δέσμη νόμων δεν αρκεί και δεν θα ικανοποιήσει τους πιστωτές, οι οποίοι τηρούν πλέον ακόμα πιο σκληρή στάση, γεγονός που οφείλεται και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Στο εσωτερικό, τα περιθώρια ελιγμών του Αλέξη Τσίπρα παραμένουν το ίδιο περιορισμένα. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις και κόκκινες γραμμές δεσμεύουν ακόμα τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Μόνη διέξοδος, ίσως, η απειλή για δημοψήφισμα. Γιατί με κάθε υποχώρηση έναντι των πιστωτών αθετεί και μια προεκλογική του δέσμευση. Με το δημοψήφισμα θα χανότταν πολύτιμος χρόνος, αλλά η αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης θα είχε λαϊκή εντολή, χωρίς να χρειαστούν νέες εκλογές. Πολλά όμως συνηγορούν στο ότι οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο το ευρώ και τους πολιτικούς του παρά την κάστα των Ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι, όταν υπήρχε δραχμή, χάριζαν στο λαό μόνο υποτιμήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση της Bild για τη συνέντευξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου

“Η Bild τσάκωσε τον Βαρουφάκη να παρκάρει παράνομα” – ΦΩΤΟ

Η Bild για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ