Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βαλτιμόρη

Απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί στη Βαλτιμόρη, ενώ η Εθνοφρουρά θα αναπτυχθεί εκεί αμέσως μόλις “είναι έτοιμη” μετά τις ταραχές οι οποίες συγκλόνισαν μέρος της πόλης, ανακοίνωσε η δήμαρχός της Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ.

Η Ρόλινγκς-Μπλέικ χαρακτήρισε τους ταραχοποιούς “κακοποιά στοιχεία” και πρόσθεσε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ σε όλη την πόλη, για τους ενήλικους και τους ανήλικους συλλήβδην, εξαιρουμένων μόνο επειγόντων περιστατικών ιατρικής φύσης και μετακινήσεων ανθρώπων που πρέπει οπωσδήποτε να μεταβαίνουν στις εργασίες τους.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, τουλάχιστον 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια στη Βαλτιμόρη. Η πόλη έγινε θέατρο νέων ταραχών μετά την κηδεία ενός 25χρονου Αφροαμερικανού, του Φρέντι Γκρέι, ο οποίος απεβίωσε μετά τη σύλληψή του ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση.

Οι ταραχές στη Βαλτιμόρη χαρακτηρίζονται οι χειρότερες έπειτα από εκείνες στο Φέργκιουσον του Μιζούρι πέρυσι.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, της πολιτείας όπου υπάγεται διοικητικά η Βαλτιμόρη, κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κινητοποιώντας την Εθνοφρουρά, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πόλης έδινε μάχη για να σβήσει φωτιές που άναψαν διαδηλωτές και πλιατσικολόγοι.

Άγνωστοι με ρόπαλα του μπέιζμπολ έσπασαν αυτοκίνητα και προθήκες καταστημάτων σε διάφορα τμήματα της πόλης.

Ο θάνατος του Γκρέι την 19η Απριλίου προκάλεσε νέα κατακραυγή για τη μεταχείριση των Αφροαμερικανών από την αστυνομία, που προστέθηκε στις διαδηλώσεις της περασμένης χρονιάς εξαιτίας των θανάτων άοπλων μαύρων ανδρών στο Φέργκιουσον, στη Νέα Υόρκη και αλλού.

Εκατοντάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους και έκαναν χρήση ροπάλων και σπρέι πιπεριού εναντίον ταραχοποιών και προσώπων που λεηλάτησαν κάβες, πολυκαταστήματα και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Ομπάμα: Αδικαιολόγητες οι πράξεις στο Φέργκιουσον – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ