Welt: “Περισσότερο από δραματική” η κατάσταση στην Ελλάδα

Στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμπ αναφέρονται και οι γερμανικές εφημερίδες Welt και Zeit.

Αν και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν μια σταθερή επικοινωνία ώστε να επιτευχθεί άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση, τόσο η Die Zeit όσο και η Die Welt εστιάζουν στο σχόλιο ενός ευρωπαίου διπλωμάτη, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα «περισσότερο από δραματική».

H Die Zeit τονίζει επίσης, ότι, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Εξάλλου η Die Welt σημειώνει στο άρθρο της ότι, καθώς κορυφώνεται η κρίση στην Ελλάδα, δεν θεωρούνται πλέον ταμπού σκέψεις για ένα Σχέδιο Β’, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και ένα Grexit. Αν και υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας την Παρασκευή.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι στην Αθήνα υπάρχουν σκέψεις για αντικατάστασή του.

Διαβάστε επίσης:

Bild: Τελείωσαν τα χρήματα στην Ελλάδα

FAZ: Ο Τσίπρας παρακαλεί τη Μέρκελ στο τηλέφωνο για χρήματα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ