Δύο Σουηδοί που είχαν απαχθεί στη Συρία αφέθηκαν ελεύθεροι

Δύο Σουηδοί τους οποίους κρατούσαν ομήρους μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα από το 2013 στη Συρία απελευθερώθηκαν προχθές Παρασκευή με τη συμβολή των παλαιστινιακών και των ιορδανικών αρχών.

Την ανακοίνωση έκανε χθες, Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας.

Το σουηδικό ΥΠΕΞ απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την υπόθεση, πάντως η επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας, Μάργκοτ Βάλστρεμ, ευχαρίστησε την Παλαιστίνη και την Ιορδανία για τη συνδρομή τους στις προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των δύο ανδρών.

Οι ταυτότητες των δύο ομήρων δεν δημοσιοποιήθηκαν, πάντως το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT μετέδωσε χθες, Σάββατο, ότι ο ένας εξ αυτών ανήκει σε μια Πεντηκοστιανή εκκλησία.

“Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Παλαιστίνη και προσωπικά τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος συμμετείχε με αποφασιστικό τρόπο, καθώς και τις αρχές της Ιορδανίας”, δήλωσε η Βάλστρεμ στο TT.

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των δύο ομήρων διήρκεσαν πάνω από δύο μήνες και διεξήχθησαν από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ιορδανίας και της Σουηδίας, διευκρίνισε η Παλαιστίνια πρεσβεύτρια στη Σουηδία, η Χάλα Χόσνι Φαρίζ, σε δηλώσεις της στο TT.

Η Παλαιστίνια διπλωμάτης πρόσθεσε πως οι δύο άνδρες κρατούνταν σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία από τον βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο αλ Νόσρα.

Εκπρόσωπος της σουηδικής διπλωματίας ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ