Εκατόμβη νεκρών στο Νεπάλ – ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Νεπάλ, καθώς ο κατάλογος των θυμάτων από τη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε τη χώρα, μεγαλώνει όσο συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις αρχές της χώρας, πάνω από 1.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα πεσμένα κτίρια, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του Νεπάλ, οι τραυματίες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι 4.718.

(Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης: R Gajjar)

Την ίδια στιγμή ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε το σχηματισμό χιονοστιβάδας στην περιοχή του Όρους Έβερεστ και εκφράζονται φόβοι για εκτίναξη του συνολικού αριθμού των θυμάτων.

«Έχουμε λάβει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν σημαντικές απώλειες ανθρώπινων ζωών και υλικών αγαθών στο Νεπάλ», δήλωσε ο Κρίσνα Πράσαντ Ντακάλ, ανώτερο στέλεχος της πρεσβείας του Νεπάλ.

Δραματική είναι η κατάσταση στην πρωτεύουσα, Κατμαντού, όπου αρκετά κτίρια έχουν καταρρεύσει αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους άστεγους.

(Πηγή φωτογραφιών: Telegraph, Wall Street Journal, Tv9Gujarat, ΑΜΠΕ)

Στους δρόμους κοιμούνται οι κάτοικοι του Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, που χτυπήθηκε από τον ισχυρό σεισμό

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι κάτοικοι της περιοχής, είτε υπό τον φόβο ενός νέου σεισμού, είτε γιατί τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί, έχουν κατασκηνώσει στο δρόμο, σκεπασμένοι με κουβέρτες, καθώς η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή.

(Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αποστολή μίας ομάδας διασωστών και την αποδέσμευση ενός πρώτου πακέτου οικονομικής βοήθειας ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία αρωγής USAID.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται για την εξέλιξη της κατάστασης στο Νεπάλ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και το Πεντάγωνο δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα σχέδιά τους για την παροχή βοήθειας προς τη χώρα.

(Πηγή φωτογραφιών: CNN)

Τη στιγμή του φονικού σεισμού στο Νεπάλ, καταγράφει βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας σε αυλή σπιτιού.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα δέντρα κουνιούνται σαν τρελά και η γη σείεται.

Η βάση ανάμεσα στα ερείπια, ένα σύννεφο σκόνης και θαμμένα σώματα είναι η εικόνα του κατεστραμμένου μεγάλου πύργου Νταράρα, μνημείου του 19ου αιώνα.

Είναι το σύμβολο της καταστροφής του ιστορικού κέντρου του Κατμαντού μετά τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε το Νεπάλ.

’Running for life from my tent’

Η Πλατεία Ντέρμπαρ, το ιστορικό κέντρο του Κατμαντού, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, παρουσιάζει την ίδια εικόνα καταστροφής, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει σχηματίζοντας σωρούς τούβλων.

Καταστράφηκε το ιστορικό κέντρο του Κατμαντού από τον σεισμό στο Νεπάλ - ΦΩΤΟ

“Τσουνάμι” προκλήθηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στο Κατμαντού του Νεπάλ τη στιγμή του σεισμού. Εκείνη τη στιγμή στο ξενοδοχείο γινόταν μια δεξίωση της ολλανδικής πρεσβείας και οι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι.

Πηγή βίντεο: TV9Telugu Live

Διαβάστε επίσης:

“Τσουνάμι” σε πισίνα προκάλεσε ο σεισμός στο Νεπάλ – ΒΙΝΤΕΟ

Καταστράφηκε το ιστορικό κέντρο του Κατμαντού από τον σεισμό στο Νεπάλ – ΦΩΤΟ

Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή του σεισμού στο Νεπάλ

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ – Φόβοι για 1500 νεκρούς -ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Στους δρόμους κοιμούνται οι κάτοικοι του Κατμαντού – ΦΩΤΟ

Εκατοντάδες νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ

Νεπάλ – Κατέρρευσε ιστορικός πύργος από τον ισχυρό σεισμό – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ