YouTube τέλος σε παλαιότερες Smart TV και συσκευές iOS – ΒΙΝΤΕΟ

Το YouTube ανακοίνωσε αλλαγές στο Data API του, προκαλώντας την παύση της λειτουργίας παλαιότερων εκδόσεων της εφαρμογής σε συσκευές που αδυνατούν να αναβαθμίσουν το YouTube.app στις τρέχουσες εκδόσεις.

Αυτό σημαίνει ότι σε μία μεγάλη λίστα από έξυπνες συσκευές που έχουν κατασκευαστεί μέσα στο 2012 ή νωρίτερα δεν θα λειτουργούν τα YouTube apps.

Αυτό που θα βλέπετε όταν κάποια από τις συσκευές σας έχει επηρεαστεί από την απόσυρση υποστήριξης της Google στο Data API v2 ακολουθεί παρακάτω:

H απόσυρση υποστήριξης του Data API v2 έχει ανακοινωθεί από την Google τον Μάρτιο 2014, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο διέθεσε τον οδηγό ενσωμάτωσης για τους developers.

Όμως, υπάρχουν συσκευές που δεν θα τρέχουν τα YouTube apps, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Apple TV δεύτερης γενιάς, Google TV version 3 και 4, Smart TVs των Sony, Panasonic, όπως και Blu-ray players κατασκευασμένα πριν από το 2013.

Επίσης, στη λίστα περιλαμβάνεται κάθε συσκευή που τρέχει iOS 6 ή παλαιότερο και παιχνιδοκονσόλες που δεν υποστηρίζουν Flash ή HTML5.

Σύμφωνα με το gr.pcmag.com, για να δείτε στις παραπάνω συσκευές consumer electronics το YouTube θα πρέπει να συνδέσετε πάνω τους ένα streaming box, καθώς το YouTube app προσβάσιμο από Home menu του συστήματος δεν θα λειτουργεί.

Πριν στρέψετε τα πυρά σας αποκλειστικά στην Google για το μη legacy support του Data API v2 του YouTube, λάβετε υπόψη ότι και οι κατασκευαστές των hardware συσκευών που δεν θα διαθέτουν πλέον YouTube app σε λειτουργία, δεν έχουν κάνει αναβάθμιση στις συσκευές τους, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο και χρήμα, χωρίς να επιφέρει κάποιο κέρδος.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο 360 μοιρών στο YouTube – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ