Welt: Η ΕΚΤ και το σενάριο παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα

«Μια χρεοκοπία της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο, όσο δεν επιτυγχάνεται η συμφωνία ανάμεσα στη χώρα και τους δανειστές τους. Αυτό ωστόσο δε�� σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε αναγκαστικά να εγκαταλείψει το ευρώ, ακόμη και αν εξετάζονται από εμπειρογνώμονες τέτοια σενάρια» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι εξετάζεται η καλύτερη δυνατή λύση, κατά την οποία η Ελλάδα ναι μεν θα χρεοκοπήσει αλλά θα εξακολουθήσει να είναι στη ζώνη του ευρώ. Και αυτό γιατί, όπως εξηγεί στη συνέχεια η Welt, αφενός οι πολιτικοί της Ευρώπης φοβούνται ότι από ένα Grexit θα μπορούσε να προκληθεί αλυσιδωτή αντίδραση και στα υπόλοιπα κράτη της νομισματικής ένωσης, και αφετέρου, θα ωθούσε την απομονωμένη Ελλάδα στο να αναζητήσει αλλού συμμάχους, όπως στη Ρωσία.

Η γερμανική εφημερίδα στη συνέχεια αναφέρεται στο πιθανότερο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, σενάριο, που εξετάζει η ΕΚΤ, που είναι αυτό του παράλληλου νομίσματος.

Διαβάστε επίσης:

Στρατούλης: Δεν είναι καλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αλλά… – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ