Bild: Να τι πραγματικά σκέφτεται ο Κοτζιάς για εμάς τους Γερμανούς

«Τι σκέφτεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών για τη Γερμανία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αναφέρεται στο επιτυχημένο βιβλίο του Νίκου Κοτζιά με τίτλο «Ελλάδα, αποικία χρέους» και υπότιτλο «Ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και γερμανική πρωτοκαθεδρία».

Η Bild, παρουσιάζοντας τον κ. Κοτζιά, αναφέρει ότι είναι ειδήμων σε θέματα πολιτικής και οικονομίας, σημειώνοντας ότι σπούδασε στο Giessen και στο Marburg, καθώς και ειδήμων στο να επικρίνει τους Γερμανούς.

«Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας με καθόλου διπλωματικό τρόπο, γράφει τι πραγματικά σκέφτεται για εμάς» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, και παραθέτει αποσπάσματα από το βιβλίο του υπουργού Εξωτερικών:

«’Το νέο γερμανικό κράτος έχει τον ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη, αλλά τους λείπει ο πολιτισμός’ και συνεχίζει», γράφει η Bild «‘η Γερμανία τιμωρεί τα άλλα κράτη, είναι άδικη και αγενής’. ‘Η υποκρισία’ από εκείνους που κυβέρνησαν τη Γερμανία ήταν ‘άνευ ορίων’».

«Η σημερινή Γερμανία λειτουργεί όπως κάποτε το στρατιωτικό κράτος της Πρωσίας –χωρίς τον στρατό. Στη Γερμανία έχουν πάρει τη θέση του στρατού το υπουργείο Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και με αυτόν τον τρόπο κυριάρχησαν σε όλη την Ευρώπη» σημειώνει η εφημερίδα, και συνεχίζει: «Η Γερμανία λειτουργεί σαν αποικιοκράτης».

«Στη Γερμανία επικρατεί οικονομικός εθνικισμός που οδηγεί σε οικονομικό ρατσισμό σε βάρος άλλων χωρών όπως η Ελλάδα» είναι μερικά από τα αποσπάσματα που η Bild παραθέτει στο δημοσίευμά της.

Διαβάστε επίσης:

“Τανγκό” στο Παρίσι… “σκληρό ροκ” στην Αθήνα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ