Ομπάμα: Η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας είναι η κλιματική αλλαγή

Ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε μια προειδοποίηση για δράση, καθώς πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα της Γης, λέγοντας πως «Σήμερα δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή».

“Ουδείς μπορεί πλέον να αρνηθεί ούτε να αγνοήσει την κλιματική αλλαγή”, υπογράμμισε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος στην εβδομαδιαία ομιλία του, υπενθυμίζοντας πως το 2014 ήταν η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ από το 1880 που άρχισαν να τηρούνται αρχεία με τις θερμοκρασίες.

Δεύτερη μετά την Κίνα χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί να μειώσουν αυτές τις εκπομπές τους κατά 26% – 28% έως το 2025, σε σχέση με το 2005.

“Είναι μια προβληματική που υπερβαίνει κατά πολύ την προεδρία μου”, συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα. “Δεν έχουμε παρά μόνο έναν πλανήτη. Έπειτα από χρόνια, θέλω να μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα μάτια και να τους πω ότι κάναμε ότι μας ήταν δυνατό για να τον προστατεύσουμε”.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως την Τετάρτη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, θα μεταβεί στο εθνικό πάρκο Έβεργκλεϊντς της Φλόριντα, “έναν από τους πιο ιδιαίτερους τόπους της χώρας, αλλά και από τους πιο ευαίσθητους”.

Σ’ αυτό το τμήμα της χώρας, “η άνοδος της στάθμης των θαλασσών θέτει σε κίνδυνο έναν εθνικό θησαυρό και τον οικονομικό κινητήρα της βιομηχανίας του τουρισμού”, υπογράμμισε.

Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει θέσει τον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής μεταξύ των προτεραιοτήτων του, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα τον Δεκέμβριο στο Παρίσι, έξι χρόνια μετά την ηχηρή αποτυχία της συνόδου κορυφής της Κοπεγχάγης στην οποία είχε συμμετάσχει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας στην Ανταρκτική

Έτσι θα ήταν η Γη αν… έλιωναν οι πάγοι – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ