Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα λεπτομερές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού κάλεσε την Ελλάδα να παρουσιάσει ένα λεπτομερές πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στους διεθνείς πιστωτές της, μελετώντας “γραμμή προς γραμμή” τον προϋπολογισμό της.

“Πιστεύω ότι πρόκειται για το είδος της λεπτομερειακής δουλειάς που απαιτεί κυριολεκτικά να μελετήσεις γραμμή προς γραμμή τον προϋπολογισμό σου”, ανέφερε ο Τζακ Λιού μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας είπε πως κάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη να συμβάλει να εξευρεθεί λύση το ταχύτερο. “Αυτό δεν λύνεται με ομιλίες, δεν λύνεται με ρητορική. Αυτό λύνεται με σκληρή τεχνική δουλειά”, πρόσθεσε ο Τζακ Λιού.

“Είναι σημαντικό τις επόμενες ημέρες να κάνουμε σημαντική πρόοδο, η διαδικασία να αποκτήσει ορμή”, είπε ο Πάουλ Τόμσεν του ΔΝΤ. “Χρειάζεται να υπάρξει ένα συνεκτικό πακέτο, και αυτό σαφώς θα πάρει αρκετές εβδομάδες συζητήσεων, ή περισσότερο”.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος του Eurogroup, είπε ότι η Ελλάδα και η ευρωζώνη δεν πρέπει να προσπαθήσουν να αναγκάσουν την άλλη πλευρά να υποχωρήσει στις διαπραγματεύσεις. “Ας μην παίζουμε παιχνίδια”, είπε. “Έχουμε κοινό συμφέρον να καταλήξουμε σε μια συμφωνία γρήγορα”.

Πάντως είπε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμη για μια συμφωνία, πιθανόν πριν από το συμβούλιο του Eurogroup την 11η Μαΐου, μία ημέρα πριν η Αθήνα κληθεί να αποπληρώσει μια μεγάλη δόση του δανείου της.

 

Διαβάστε επίσης

Οι ΗΠΑ πιέζουν για συμφωνία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ