Διαμάχη εισαγγελέων έχει ξεσπάσει στην Κύπρο

Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στην κρίση που ξέσπασε στη Νομική Υπηρεσία, με τη διαμάχη αφενός του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και αφετέρου του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Εισαγγελέα στην Κύπρο. 

Σήμερα, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρτίου έκανε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία κατά του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για ασυμβίβαστες με το αξίωμά του ενέργειες. Συγκεκριμένα, ο κ. Ερωτοκρίτου πήγε στις 10.30 το πρωί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να δώσει κατάθεση σχετικά με τους ισχυρισμούς του, η λήψη της οποίας αναμένεται να συνεχισθεί μέχρι το απόγευμα.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας δεν έχει γίνει γνωστό, εκτιμάται όμως ότι θα είναι σύμφωνο με όσα ο κ. Ερωτοκρίτου ισχυρίστηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα να προχωρήσει σε διερεύνηση καταγγελιών εναντίον του για διαφθορά από κρατικό λειτουργό και για δωροληψία.

Ο κ. Ερωτοκρίτου είχε αφήσει αιχμές κατά το Γενικού Εισαγγελέα ότι σταμάτησε την ποινική δίωξη δύο αδελφών, ρωσικής υπηκοότητας, με παρέμβαση του δικηγόρου τους. Ο κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι οι δύο Ρώσοι ήταν ύποπτοι για εξαπάτηση της ανήλικης ετεροθαλούς αδελφής τους σε υπόθεση κληρονομιάς ύψους πάνω από 250 εκατ. ευρώ.

Επίσης, είχε υποστηρίξει πως υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή του κυπριακού κράτους.

Ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αναμένεται ότι μετά τη διερεύνηση της καταγγελίας θα ετοιμαστεί ο φάκελος της υπόθεσης, ο οποίος θα δοθεί στον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Ακολούθως, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, ο Αρχηγός της Αστυνομίας θα υποβάλει τον φάκελο στον Γενικό Εισαγγελέα, για να αποφασιστεί εάν η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Δικαστήριο.

Δείτε επίσης:

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ