Η 65χρονη γιαγιά που είναι έγκυος σε τετράδυμα – ΦΩΤΟ

Έγκυος είναι ξανά μια 65χρονη Γερμανίδα, μητέρα 13 παιδιών και γιαγιά 7 εγγονιών. Το εντυπωσιακό μάλιστα δεν είναι ότι είναι απλώς έγκυος, αλλά ότι κυοφορεί τετράδυμα.

Εάν όλα πάνε καλά, η Ανεγκρέτ Ράουνινγκ, δασκάλα από τη Γερμανία ενδέχεται να γίνει η γηραιότερη μητέρα τετράδυμων στον κόσμο.

Η ιστορία της Ανεγκρέτ έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στη Γερμανία. Η Bild είχε το θέμα στο πρωτοσέλιδό της στο σημερινό, κυριακάτικο φύλλο της ενώ το RTL πρόκειται να προβάλει μια συνέντευξη με την 65χρονη.

Παρότι ήταν ήδη πολύτεκνη, η γυναίκα από το Βερολίνο δεν δίστασε να κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποιήσης τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για να ικανοποιήσει την επιθυμία της μικρότερης κόρης της, που είναι μόλις 9 ετών. Το κοριτσάκι της ζητούσε επίμονα ένα μικρότερο αδελφάκι… 

Η τελευταία εξωσωματική γονιμοποίηση στην οποία υποβλήθηκε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα τέσσερα ωάρια γονιμοποιήθηκαν όλα και, φυσικά, η Ράουνινγκ δεν σκέφθηκε ούτε για μια στιγμή ότι θα κρατούσε μόνο το ένα από τα έμβρυα.

“Φυσικά έπαθα σοκ (…) Μϊλησα με τον γυναικολόγο μου (…) Το σκέφθηκα και κατόπιν πήρα την απόφασή μου, αν και κατά βάθος ήδη την γνώριζα”, είπε η ίδια στην Bild.

Η Ράουνινγκ, που διδάσκει αγγλικά και ρωσικά, πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί φέτος. Η ίδια δηλώνει ότι δεν την νοιάζει καθόλου ούτε η ηλικία της, ούτε τι θα σκεφθεί ο κόσμος. “Δεν φοβάμαι. Ελπίζω ότι η υγεία μου θα παραμείνει καλή”, σχολίασε μόνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ράουνινγκ καταφεύγει στην εξωσωματική για να γίνει μητέρα σε προχωρημένη ηλικία. Το 2005 είχε και πάλι δημιουργήσει θέμα στη Γερμανία όταν, στα 55 της, γέννησε ένα κοριτσάκι.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, πλέον παρακολουθείται από πολλούς γιατρούς και μέχρι στιγμής η εγκυμοσύνη της εξελίσσεται ομαλά, χωρίς σημαντικές επιπλοκές. 

 

Διαβάστε επίσης

Τζιχαντιστές βίασαν και άφησαν έγκυο 9χρονη – ΦΩΤΟ

Συντριβή αεροπλάνου με έναν νεκρό στη Γερμανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ