Μειώνεται η δημοτικότητα του Ματέο Ρέντσι

Τελευταίο γκάλοπ της ιταλικής εταιρίας δημοσκοπήσεων Ixè, δείχνει μείωση της δημοτικότητας του Ιταλού Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο 33%. Το κόμμα του οι Δημοκρατικοί σημειώνουν πτώση στην πρόθεση ψήφου και συγκεντρώνουν το 37,6%. Την ίδια στιγμή το 37% των Ιταλών θεωρεί ότι με τον Ματέο Ρέντσι στην πρωθυπουργία οι φόροι αυξήθηκαν.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός προσπαθεί να βρει διέξοδο ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνησή του κατάφερε να εξοικονομήσει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία θα αξιοποιηθούν πιθανότατα για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Περικοπές 10 δισ. δρομολογεί η κυβέρνηση

Ο κεντροαριστερός Πρωθυπουργός γνωρίζει καλά ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν έχει ακόμη γίνει αισθητή από τους πολίτες, παρά τα 80 ευρώ που η κυβέρνηση της Ρώμης έχει δώσει ως μηνιαία ενίσχυση στους εργαζόμενους οι οποίοι κερδίζουν μέχρι 25.000 ευρώ μεικτά το χρόνο.

Φέτος πάντως το ΑΕΠ της Ιταλίας θα αυξηθεί μόνον κατά 0,7% και το 2016 κατά 1,4%. Ο Ματέο Ρέντσι όμως θέλει να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας και υπόσχεται ότι οι θυσίες για τους Ιταλούς, έχουν τελειώσει.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι θα χρηματοδοτηθούν 25 μεγάλα δημόσια έργα, συνολικού κόστους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Δεν θα υπάρξουν περικοπές σε δήμους και περιφέρειες, αποτελεί δέσμευσή μας», δήλωσε ο Ρέντσι.

Μένει να διαπιστωθεί πως το ιταλικό δημόσιο θα περιορίσει φέτος τις δαπάνες του κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Βρυξελλών.

 

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Ελπίζω ο Ρέντσι να εκμεταλλευτεί όλη τη δουλειά της Αθήνας

Ρέντσι: Δεν μπορούν να φέρονται κάποιοι σαν να μην κέρδισε ο Τσίπρας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ