Deutsche Welle: Λεπέν εναντίον… Λεπέν

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση της προέδρου του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο Μαρίν Λεπέν για έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του πατέρας της και ιδρυτή του κόμματος Ζαν Μαρί Λεπέν, ο τελευταίος απάντησε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την πολιτική κατηγορώντας μάλιστα την κόρη του ότι διαλύει το κόμμα.

Το οικογενειακό ρήγμα δημιουργήθηκε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζαν Μαρί Λεπέν ότι οι θάλαμοι αερίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν «λεπτομέρεια της ιστορίας».

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός σίριαλ που θα διαρκέσει. Να μια κόρη η Μαρίν, που από θαυμασμό προς τον πατέρα μπήκε νωρίς στην πολιτική «για να είναι συχνότερα κοντά του», όπως η ίδια έχει ομολογήσει.

Και να ένας πατέρας που ύστερα από 30 χρόνια ακραίας πολιτικής μέσα από την συνεχή αντίδραση και πρόκληση δέχθηκε να παραδώσει τα ηνία του κόμματος στην κόρη.

Η πολιτική μια οικογενειακή υπόθεση

Για τους Λεπέν, η πολιτική είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Στην διώροφη έπαυλη της οικογένειας έξω από το Παρίσι, ζουν όλοι μαζί.

Εκεί μεγάλωσε και ζει και η νέα γενιά, η εγγονή Μαριόν Μαρισάλ Λεπέν μόλις 24 χρόνων που εδώ και δύο χρόνια έχει μπει δυναμικά στην πολιτική, με επιτυχίες, χάρη στην ευλογία του παππού.

Πολλοί μάλιστα είδαν ότι πίσω από την προώθηση της Μαριόν ο Λεπέν αποσκοπούσε στη δημιουργία ενός αντίβαρου στη Μαρίν, η οποία σιγά- σιγά ξέφευγε από την επιρροή του.

Με νέα δυναμικά στελέχη ιδιαίτερα καλλιεργημένα, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό, η Μαρίν άρχισε να προσανατολίζεται στην κατάκτηση της εξουσίας, με πρώτο βήμα την προσπάθεια αποδαιμονοποίησης του κόμματος, ήτοι απαλλαγής από τις ρατσιστικές ή άλλες ακρότητες του Ζαν Μαρί Λεπέν. Και τα κατάφερε φθάνοντας το κόμμα στο 25 %, ξεπερνώντας θριαμβευτικά κάθε προηγούμενη επιτυχία τον πατέρα.

Και να που ο γερόλυκος ξεσπάθωσε και πάλι με το βασικό του όπλο, την πρόκληση, αναγκάζοντας την κόρη να προχωρήσει χθες σε ένα είδος «πατροκτονίας», ζωντανά από τηλεοράσεως, δηλώνοντας ότι θα τον περάσει από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του κόμματος, εκτός εάν αποφασίσει ο ίδιος να αποσυρθεί.

Πηγή: Deutsche Welle

Δείτε επίσης:

Ζαν-Μαρί Λεπέν: Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ