Διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Παρίσι

Τέσσερις γαλλικές συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες -CGT, FO, FSU, Solidaires- οργανώνουν σήμερα απεργία και μια μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι για να καταγγείλουν “τη λιτότητα” και για να “εισακουσθούν από την κυβέρνηση”, μετά τις νομαρχιακές εκλογές που σηματοδότησαν μια ήττα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και τη σταθεροποίηση του ποσοστού του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN).

Η κινητοποίηση, η οποία είχε αποφασισθεί από τα συνδικάτα στις 17 Φεβρουαρίου, έχει στόχο να καταδικασθεί “η λιτότητα και οι καταστροφικές επιπτώσεις της”.

Η γαλλική εφημερίδα “Le Monde” επισημαίνει πως από τη διαδήλωση θα απουσιάσουν τα συνδικάτα CFDT, CFTC, CFE-CGC και Unsa, τα οποία προκρίνουν τη διαπραγμάτευση από τις κινητοποιήσεις.

Η διαδήλωση στο Παρίσι θα αρχίσει στις 13:00 (τοπική ώρα) από την Πλας ντ’ Ιταλί και θα κατευθυνθεί στο Ενβαλίντ. Στην περιφέρεια του Παρισιού έχουν προγραμματισθεί 65 πορείες.

Στην απεργιακή κινητοποίηση μετέχουν σχεδόν 460 συνδικάτα δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα κύρια συνδικάτα των εκπαιδευτικών, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν έχει κηρυχθεί απεργία στους σιδηροδρόμους ούτε στο μετρό. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν μια απεργία για χθες και σήμερα, η οποία όμως δεν έχει σχέση με την κινητοποίηση των συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών.

Η CGT προβάλλει “δέκα καλούς λόγους” για να συμμετάσχει κανείς στην απεργία. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται η διεκδίκηση μισθολογικών αυξήσεων, ο τερματισμός του παγώματος που έχει επιβληθεί στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων και η καταδίκη του νομοσχεδίου Μακρόν περί εργασιακών μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε επίσης:

Φλαμπουράρης: Αν φρακάρουμε μπορεί να βάλουμε έκτακτη εισφορά στα μεγάλα εισοδήματα – ΒΙΝΤΕΟ

Μυστικά και παγίδες στη φορολογική δήλωση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ